L'agroalimentació, l'hostaleria, la restauració i el turisme suposen més del 25% del PIB
BARCELONA, 10 març (EUROPA PRESS) -
Alimentaria, el saló de l'alimentació i begudes que es farà del 25 al 28 d'abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, arrenca la seva edició més innovadora i experiencial de la mà de 40 grans xefs, com Joan Roca, Mario Sandoval, Ana Merino i Beatriz Sotelo, que oferiran tallers i 'showcookings' a The Alimentaria Experience.
Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el president de Fira de Barcelona i d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, i el director general de Alimentaria Exhibitions J. Antonio Valls, que han estat acompanyats per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, entre d'altres personalitats.
"La innovació ens porta a reinventar Alimentaria", ha destacat Bonet, que ha recordat que la fira, que tindrà 90.000 metres quadrats d'exposició, 4.000 expositors i 140.000 visitants previstos --el 35% internacionals-- reforça la tríada guanyadora formada per l'alimentació, la gastronomia i el turisme.
Així, l'Alimentaria més experiencial arrencarà amb una tapa exclusiva per degustar al 40 aniversari de la fira elaborada per Mario Sandoval --dues estrelles Michelin i propietari del restaurant Coque de Madrid--: Areng en conserva amb envinagrats, una tapa que l'exsumiller del Bulli Ferran Centelles proposa maridar amb un espumós o amb un vermut.
The Alimentaria Experience, on els visitants podran veure de primera mà l'elaboració, emplatat i degustació de les especialitats més prestigioses, també sumarà aquest any a l'alta cuina plats vegetarians i vegans amb xefs internacionals com Sebastian Frank i Fabio Winkelhofer.
Aquest espai també serà l'escenari de la final del VI Concurs Cuiner de l'Any, un certamen que s'ha consolidat com a plataforma de joves promeses de la gastronomia espanyola i que ha impulsat a Joaquín Baeza, Víctor Manuel Rodrigo i Jordi Cruz, entre d'altres.
250 FORMATGES A DEGUSTAR I 100 OLIS
Aquest any, 'Espanya, el país dels 100 formatges' no portarà un centenar, sinó 250 tipologies a degustar per les més de 4.000 persones que es preveu que passin per aquest espai, i algunes de les referències presents seran el Formatge Moho Blanco, l'Arangas de Cabrales i el Formatge Otatza, guardonats amb el Premi Aliments d'Espanya al Millor Formatge en els anys 2011, 2013 i 2015, respectivament.
Un altre dels productes espanyols més preats, l'oli, també comptarà en aquesta 21 edició d'un espai propi, la Barra d'Olis Gurmet, que reunirà l'elit de les Verges Extra nacionals i més d'un centenar de referències entre les quals es troben una vintena d'olis premiats en The World's Best Olive Oils 2015 de Nova York i els vuit guardonats en el concurs Jaén Selecció.
VINORUM THINK
En el marc del saló Intervin, serà al Vinorum Think on es realitzaran tastos magistrals, taules rodones i maridatges a càrrec de 40 experts, com el crític d'espumosos més important del món, Tom Stevenson; el creador de l'Academy of Wine Communications, Paul Wagner, i la màster of Wine estatunidenc Debra Meilburg, que ajudaran a divulgar les bondats del vi.
Valls ha destacat que l'agroalimentari és un sector estratègic, i més quan la fira coincideix, a més, amb la declaració de Catalunya com regió europea gastronòmica 2016, mentre que Serret ha ressaltat que el clúster agroalimentari català és un dels principals europeus i que el certamen actua de "motor" per al sector.
El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona