Publicado 10/03/2016 14:15

Alimentaria encara la seva edició més experiencial de la mà de Joan Roca i Mario Sandoval

Antonio Llorens, Josep Lluís Bonet, Meritxell Serret y J.A.Valls
EUROPA PRESS

L'agroalimentació, l'hostaleria, la restauració i el turisme suposen més del 25% del PIB

BARCELONA, 10 març (EUROPA PRESS) -

Alimentaria, el saló de l'alimentació i begudes que es farà del 25 al 28 d'abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, arrenca la seva edició més innovadora i experiencial de la mà de 40 grans xefs, com Joan Roca, Mario Sandoval, Ana Merino i Beatriz Sotelo, que oferiran tallers i 'showcookings' a The Alimentaria Experience.

Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el president de Fira de Barcelona i d'Alimentaria, Josep Lluís Bonet, i el director general de Alimentaria Exhibitions J. Antonio Valls, que han estat acompanyats per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, entre d'altres personalitats.

"La innovació ens porta a reinventar Alimentaria", ha destacat Bonet, que ha recordat que la fira, que tindrà 90.000 metres quadrats d'exposició, 4.000 expositors i 140.000 visitants previstos --el 35% internacionals-- reforça la tríada guanyadora formada per l'alimentació, la gastronomia i el turisme.

Així, l'Alimentaria més experiencial arrencarà amb una tapa exclusiva per degustar al 40 aniversari de la fira elaborada per Mario Sandoval --dues estrelles Michelin i propietari del restaurant Coque de Madrid--: Areng en conserva amb envinagrats, una tapa que l'exsumiller del Bulli Ferran Centelles proposa maridar amb un espumós o amb un vermut.

The Alimentaria Experience, on els visitants podran veure de primera mà l'elaboració, emplatat i degustació de les especialitats més prestigioses, també sumarà aquest any a l'alta cuina plats vegetarians i vegans amb xefs internacionals com Sebastian Frank i Fabio Winkelhofer.

Aquest espai també serà l'escenari de la final del VI Concurs Cuiner de l'Any, un certamen que s'ha consolidat com a plataforma de joves promeses de la gastronomia espanyola i que ha impulsat a Joaquín Baeza, Víctor Manuel Rodrigo i Jordi Cruz, entre d'altres.

250 FORMATGES A DEGUSTAR I 100 OLIS

Aquest any, 'Espanya, el país dels 100 formatges' no portarà un centenar, sinó 250 tipologies a degustar per les més de 4.000 persones que es preveu que passin per aquest espai, i algunes de les referències presents seran el Formatge Moho Blanco, l'Arangas de Cabrales i el Formatge Otatza, guardonats amb el Premi Aliments d'Espanya al Millor Formatge en els anys 2011, 2013 i 2015, respectivament.

Un altre dels productes espanyols més preats, l'oli, també comptarà en aquesta 21 edició d'un espai propi, la Barra d'Olis Gurmet, que reunirà l'elit de les Verges Extra nacionals i més d'un centenar de referències entre les quals es troben una vintena d'olis premiats en The World's Best Olive Oils 2015 de Nova York i els vuit guardonats en el concurs Jaén Selecció.

VINORUM THINK

En el marc del saló Intervin, serà al Vinorum Think on es realitzaran tastos magistrals, taules rodones i maridatges a càrrec de 40 experts, com el crític d'espumosos més important del món, Tom Stevenson; el creador de l'Academy of Wine Communications, Paul Wagner, i la màster of Wine estatunidenc Debra Meilburg, que ajudaran a divulgar les bondats del vi.

Valls ha destacat que l'agroalimentari és un sector estratègic, i més quan la fira coincideix, a més, amb la declaració de Catalunya com regió europea gastronòmica 2016, mentre que Serret ha ressaltat que el clúster agroalimentari català és un dels principals europeus i que el certamen actua de "motor" per al sector.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés