Publicat 24/04/2016 11:51

Alimentària arrenca aquest dilluns com a saló de salons

Vinorum, Alimentaria
FIRA DE BARCELONA

La fira reestructura la seva oferta de salons i els concentra en cinc

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

Alimentària, una de les principals fires del món del sector de l'alimentació i les begudes, concentrarà l'oferta de 4.000 empreses expositores en cinc grans salons: Intervin, Interlact, Intercarn, Restaurama i Multiple Foods.

Intervin, que ocuparà 15.000 metres quadrats al pavelló número 3, reunirà gairebé la cinquena part de les empreses expositores, unes 800, convertint-se en l'aparador internacional del vi espanyol amb marques com Freixenet, Codorníu, Cellers Torres i Juve&Camps.

El saló acollirà el Vinorum Think, un espai on es realitzaran tastos magistrals, taules rodones i maridatges a càrrec de 40 experts, com el crític d'espumosos més important del món, Tom Stevenson; el creador de l'Academy of Wine Communications, Paul Wagner, i la master of Wine estatunidenca Debra Meilburg, que ajudaran a divulgar les bondats del vi.

Interlact, el saló dels productes lactis i els seus derivats, agruparà 200 empreses i serà el punt de trobada per excel·lència dels amants del formatge, ja que en la present edició 'Espanya, el país dels 100 formatges' no n'oferirà un centenar, sinó 250 tipologies a degustar per les més de 4.000 persones que es preveu que passin per aquest espai.

Algunes de les referències presents seran el Queso Moho Blanco, el Arangas de Cabrales i el Queso Otatza, guardonats amb el Premi Aliments d'Espanya al Millor Formatge els anys 2011, 2013 i 2015, respectivament.

Intercarn tindrà més de 12.000 metres quadrats d'exposició als pavellons 4 i 5, i augmenta aquest any el nombre d'empreses representades un 29%, fins a les 550 firmes, amb algunes d'internacionals procedents del Regne Unit, Itàlia, Holanda, Portugal, França, Alemanya i Romania.

Per la seva banda, Restaurama, saló dedicat a la restauració i a l'alimentació fora de la llar, ocuparà 10.500 metres quadrats al pavelló 6, on estaran representades 450 empreses, com Coca-Cola, Damm, Unilever, Makro i Cafès Pont, entre d'altres.

40 XEFS A THE ALIMENTARIA EXPERIENCE

Restaurama porta associat el gran espai gastronòmic The Alimentaria Experience, que tindrà 40 grans xefs, com Joan Roca, Mario Sandoval, Ana Merino i Beatriz Sotelo, que oferiran tallers i 'showcookings'.

Així, l'Alimentària més experiencial arrencarà amb una tapa exclusiva per degustar al 40 aniversari de la fira elaborada per Mario Sandoval --dues estrelles Michelin i propietari del restaurant Coque de Madrid--: areng en conserva amb envinagrats, una tapa que l'exsommelier del Bulli Ferran Centelles proposa maridar amb un espumós o amb un vermut.

The Alimentaria Experience, on els visitants podran veure de primera mà l'elaboració, emplatat i degustació de les especialitats més prestigioses, també sumarà aquest any a l'alta cuina plats vegetarians i vegans amb xefs internacionals com Sebastian Frank i Fabio Winkelhofer.

Alhora, aquest espai serà l'escenari de la final del VI Concurs Cuiner de l'Any, un certamen que s'ha consolidat com a plataforma de joves promeses de la gastronomia espanyola i que ha impulsat a Joaquín Baeza, Víctor Manuel Rodrigo i Jordi Cruz, entre d'altres.

BARRA D'OLIS

Finalment, el nou saló Multiple Foods agrupa en 26.500 metres quadrats a 2.000 empreses dedicades als dolços, les conserves, els productes ecològics, els associats a la Dieta Mediterrània i també a les que elaboren un dels productes més preuats a Espanya, l'oli.

L'oli tindrà un espai propi, la Barra d'Olis Gurmet, que reunirà l'elit dels Verge Extra nacionals i més d'un centenar de referències entre les quals es troben una vintena d'olis premiats a The World's Best Olive Oils 2015 de Nova York i els vuit guardonats al concurs Jaén Selecció.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés