Actualitzat 24/05/2016 16:29

Alimentària 2016 preveu un impacte superior als 170 milions i rebre 140.000 visitants

Josep Lluís Bonet, Joan Roca y J.Antonio Valls
EUROPA PRESS

El saló afronta la seva edició més internacional amb 4.000 empreses participants de 70 països

BARCELONA, 28 gen. (EUROPA PRESS) -

Alimentària 2016, que es farà del 25 al 28 d'abril al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, aborda aquest any la seva edició més internacional coincidint amb el seu 40è aniversari, quan preveu generar un impacte econòmic superior als 170 milions d'euros, semblant al de l'edició del 2014.

Alhora, la fira preveu mantenir els 140.000 visitants --42.000 d'altres països--, i alhora tindrà 4.000 empreses participants procedents de 70 països, davant de les 3.800 de l'edició anterior.

"La indústria alimentària i gastronomia espanyoles superen amb creativitat i treball el que es pot considerar normal. Som una anomalia positiva", ha destacat aquest dijous a la presentació de la XXI edició de la fira el president d'Alimentària i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet.

En declaracions als mitjans, Bonet ha afegit que el potencial de la indústria alimentària espanyola li permet ser reconeguda internacionalment cada vegada més, per la qual cosa s'espera una "magnífica edició", també gràcies al fet que la recuperació de l'economia espanyola és un fet, segons ha dit.

PLATAFORMA DE NEGOCIS

El director general d'Alimentària Exhibitions i del saló, J. Antonio Valls, ha erigit Alimentària com una plataforma de negocis, per aquesta raó aquesta edició ha potenciat el seu programa de compradors internacionals i ha convidat més de 800 operadors i importadors procedents de l'Amèrica Llatina, l'Àsia, els Estats Units, el Canadà, Europa i l'Orient Mitjà.

En el marc d'aquestes trobades de negocis i com a novetat aquest any, la fira ha creat l'Intervin Business Meetings, un programa amb 180 compradors internacionals del sector vinícola, mentre que al Food&Drink Business Meetings es realitzaran entrevistes entre compradors i expositors europeus, i el Brokerage Event servirà per tancar acords comercials i de cooperació tecnològica entre empreses i centres europeus d'innovació.

Alimentària 2016 manté els seus salons tradicionals, com Intervin, Intercarn, Interlact i Restaurama i presenta noves zones expositives, com 'Multiple Foods', que es reivindica com el saló de les tendències alimentàries i els productes especials i funcionals, que alberga Expoconser, els pavellons internacionals, Lands of Spain, Snacks, Biscuits&Confectionary, Mediterranean Foods, Healthy Foods, Fine Foods, la Barra dels olis d'oliva i una zona premium.

'SHOWCOOKINGS' DE 40 XEFS

En els 90.000 metres quadrats que ocuparà la fira també es donaran cita en el fòrum gastronòmic The Alimentaria Experience 40 grans xefs, entre els quals destaquen Joan Roca, Ángel León, Ana Merino i Beatriz Sotelo, que faran demostracions culinàries amb les noves tendències gatronòmiques.

Al Vinorum Think es donaran a conèixer les últimes novetats del sector i els vins espanyols més reconeguts internacionalment de la mà de sommeliers i enòlegs, i en The Alimentaria Hub es realitzaran més de 200 activitats, es presentaran 300 productes innovadors i es portaran a terme 10.000 reunions empresarials amb compradors de mercats exteriors.

Alimentària 2016 també acollirà el congrés internacional The Food Revolution Forum, organitzat per Reimagine Food i que reunirà 100 ponents i experts en robòtica que analitzaran el futur de l'alimentació.

L'ALIMENTACIÓ: PRIMERA INDÚSTRIA

La indústria de l'alimentació i les begudes s'han situat com el primer sector industrial a Espanya amb una facturació de 93.000 milions d'euros, el 3% del PIB nacional, i les exportacions es van situar en els 24.018 milions el 2014, un 5,9% més.

A més, el sector dóna feina a mig milió de persones de manera directa a Espanya, 2,5 milions de manera indirecta i cinc milions en tota la cadena, i ha estat la millor indústria que ha resistit l'impacte de la crisi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés