Actualitzat 24/10/2014 11:22

La vida dels aliments es doblarà en cinc anys, segons la Societat de Seguretat Alimentària

Josep Maria Pelegrí
Foto: CONSELLERIA DE AGRICULTURA

Pelegrí assegura que la seguretat alimentària és una prioritat per al Govern

LLEIDA, 24 Oct. (EUROPA PRESS) -

Experts reunits a Lleida al X Congrés de la Societat Espanyola de Seguretat Alimentària (SESAL) assenyalen que els productes frescos doblaran la seva vida útil en els pròxims cinc anys gràcies als últims avenços que s'estan produint al camp R+D+I en la conservació dels aliments.

   "Veurem com els aliments doblaran el seu temps de conservació mantenint les mateixes característiques de frescor, sensorials i nutricionals que un aliment acabat de preparar", ha afirmat la doctora Olga Martín, responsable del Grup de Noves Tecnologies per al processat d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL).

   Per a Marín, el principal obstacle no serà el relacionat amb qüestions tècniques i sanitàries ni de seguretat alimentària, sinó la percepció que tindran els consumidors sobre el que ells consideren el temps de caducitat d'un aliment i la seva predisposició a consumir-lo.

   En aquest sentit, assenyala que ja hi ha enciams que gràcies a les noves tècniques de conservació poden tenir una caducitat superior a dues setmanes, quan els consumidors consideren que més d'una ja no té la suficient qualitat.

   "Caldrà fer un important treball d'explicació i d'informació", ha remarcat, en el marc del fòrum que investigadors, veterinaris, biòlegs, fabricants, metges, farmacèutics, enginyers agrònoms, advocats i especialistes en seguretat i tecnologia dels aliments debaten des de dijous el futur dels aliments i la seva incidència en la Salut i seguretat de les persones.

   Juan Ramón Hidalgo, president de la Societat Espanyola de Seguretat Alimentària (SESAL), assenyala que "en un moment clau de canvis en les estructures, les normes i els avenços científics sobre Seguretat Alimentària, el congrés pretén posar a l'abast de tothom els professionals els últims avenços que s'estan produint en aquesta àrea de coneixement".

   El conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha assenyalat que la seguretat alimentària és una prioritat per al Govern de Generalitat que, de manera integrada i coordinada, ve implementant a Catalunya tot una bateria d'actuacions.

    Pelegrí ha remarcat que el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2012-2016 és un instrument bàsic en aquesta política i que constitueix un dels referents fonamentals d'accions en permanent col·laboració, coordinació i comunicació amb la resta de parts implicades en la seguretat alimentària a Catalunya, com són els operadors de la cadena alimentària, altres departaments de la Generalitat, les administracions locals i la ciutadania en el seu conjunt.

   El conseller ha remarcat que el model alimentari de Catalunya es basa en la seguretat, la traçabilitat, la diversitat, i la qualitat dels productes i està orientat a afavorir un millor funcionament dels intercanvis comercials.

    Ha afegit que aquest model es fonamenta en la diferenciació de la qualitat i l'origen d'aquests productes, en la protecció i la potenciació dels productes tradicionals i de proximitat, en el foment de la certificació de la qualitat i a l'enfortiment dels mecanismes de seguretat, com el control i la inspecció de la qualitat alimentària.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés