Publicat 27/05/2016 18:09

Agricultura apadrina assajos de vinyes en regadiu en terres del canal Segarra-Garrigues

Meritxell Serret, con los firmantes del convenio de empresas vinícolas
GENCAT

Una finca de Verdú amb tres varietats de raïm blanca i quatre negra serveix de model

LLEIDA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

La Consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha apadrinat aquest divendres la presentació d'un conveni entre empreses del sector per assajar el cultiu de vinyes amb regadiu a l'àrea d'influència del canal Segarra-Garrigues, a Lleida.

"El cultiu de vinya al Segarra-Garrigues es confirma com una excel·lent alternativa econòmica i de desenvolupament territorial", ha afirmat la consellera, Meritxell Serret al castell de Verdú, a l'acte de presentació del nou conveni, segons un comunicat de la Conselleria.

El conveni, apadrinat per la Conselleria, ho han signat l'Associació Cooperació Rural per Desenvolupament, el propietari de la finca, el Grup Codorníu, Aigües del Segarra Garrigues, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Costers del Segre, l'Associació de Cellers i Productors Agroalimentaris de la Vall del Riucorb, Bodegas Torres, i la Comunitat General de Regants del Segarra-Garrigues.

El projecte preveu la instal·lació i obtenció de referències productives de raïm i de caves i vins d'una finca pilot de 5,37 hectàrees en la qual s'han plantat tres varietats de raïm blanca --macabeu, parellada i xarel·lo-- i quatre varietats de raïm negra --cabernet sauvignon, garnatxa negra, ull de llebre i sirà--, que serviran de model per a les futures plantacions de vinya en regadiu en tot el Segarra-Garrigues.

Codorníu, Torres i l'Associació de 10 cellers de la Vall del Riucorb actuen de motors de la vinya en regadiu en el sistema Segarra-Garrigues dins de les tres Denominacions d'Origen que conflueixen --Costers del Segre, Cava i Catalunya--, que pot beneficiar 14.000 hectàrees potencials de 18 municipis de les comarques de la Noguera, Urgell i Garrigues.

Serret ha remarcat que aquest projecte, com tots els projectes motors del Segarra-Garrigues --poma de muntanya amb Fruits de Ponent; doble collita per a l'alimentació ramadera amb la Cooperativa d'Ivars d'Urgell, i els de pistatxos amb el Grup Borges-- estan pensats per oferir al territori "una alternativa sostenible, competitiva i amb recorregut, de la mà del sector".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés