Actualitzat 30/03/2017 23:31

AED diu al Congrés que la proposta d'ERC de limitar salaris a directius seria contraproduent

BARCELONA/MADRID, 16 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Espanyola de Directius (AED) ha entrat a registre al Congrés dels Diputats argumentacions contra la proposta no de llei d'ERC per establir un sostre als salaris dels directius, que AED considera que seria inèdita al món i contraproduent per a Espanya.

ERC ha portat a la Comissió de Feina i Seguretat Social una iniciativa per fixar un sostre salarial vinculat al salari mínim en una proporció de 1.12, de tal manera que el sou mensual més gran en una companyia no superi mai el que guanya el treballador més mal pagat de la mateixa empresa durant tot un any.

La proposició no de llei insta el Govern a "fer les reformes legislatives oportunes" per establir aquest sostre salarial tant en les empreses privades com en el sector públic.

AED explica que aquesta proposta s'inspira en el referèndum plantejat a Suïssa el 2013, "en què es va rebutjar amb un 65% de vots en contra", i l'entitat empresarial també objecta sobre l'argumentació d'ERC que les classes dirigents segueixen enriquint-se mentre la resta de població s'empobreix segons dades dels salaris dels directius de les empreses de l'Ibex-35 i de l'Enquesta d'Estructura Salarial de l'INE del 2008 al 2010.

AED afirma que entre el 2007 i el 2014 (últimes dades disponibles de l'INE), els salaris dels aproximadament 800.000 directors i gerents que treballen a Espanya es van reduir un 15% (de 61.661 a 52.513 euros anuals bruts), mentre que el salari mitjà del conjunt de persones ocupades ha augmentat un 12% (de 20.390 a 22.858 euros).

Afegeix que un directiu espanyol cobra de mitjana un 58% menys que un italià i un 25% menys que un francès, segons l'informe 'Evolució salarial 2007-2015' de la consultora de Recursos Humans ICSA Grupo i l'escola de negocis Eada.

Alhora, addueix que cada companyia és única, de manera que establir un barem fix en matèria de retribució pot posar en perill la seva viabilitat, i que les empreses espanyoles han de competir en un mercat globalitzat, de manera que una limitació "arbitrària" provocaria fuga de directius a altres països i més dificultats per a les companyies espanyoles per contractar talent.

"Cap país, ni a Europa ni al món, té implementada una mesura semblant", assevera, i defensa que correspon als accionistes de les companyies establir els criteris de retribució dels directius.

REFORMES ESTRUCTURALS

L'associació de directius ha exposat que Espanya necessita un model econòmic i un programa de reformes que impulsi la competitivitat i la productivitat, i que aquesta és la seva principal limitació i que afecta a tothom.

"Davant d'aquest desafiament, l'AED estén la mà a polítics, institucions i agents socials per impulsar mesures que millorin les condicions de vida de les 3.764.982 persones desocupades el 31 d'octubre del 2016", conclou.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés