Actualitzat 14/12/2016 12:42

Acave presenta al·legacions a la "desregularització" dels agents de viatges del Govern

Martí Sarrate y Catiana Tur (Acave)
EUROPA PRESS

Sarrate adverteix que la mesura afecta 1.713 agències a Catalunya

BARCELONA, 14 des. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave) ha presentat aquest dimecres al·legacions contra la "desregularització" dels agents de viatges que s'inclou en el Projecte de Llei de Mesures Fiscals, Administratives, Financeres i del Sector Públic per al 2017 i que modifica la Llei 13/2002 de Turisme de Catalunya.

Així ho han explicat en roda de premsa el president d'Acave, Martí Sarrate, i la gerent de l'associació, Catiana Tur, que han lamentat que la Generalitat hagi pres aquesta decisió "sense el consens del sector".

Sarrate ha explicat que va mantenir una reunió amb la Direcció General de Turisme per frenar aquesta mesura, per la qual cosa s'ha sorprès que la nova normativa segueixi endavant: "No ens tremolen les cames i si fa falta anirem a la justícia europea".

En concret, la nova normativa derogaria els articles 54 i 55 de la Llei de Turisme de Catalunya, els que regulen la figura de l'agent de viatges: "Eliminen la denominació dels agents de viatges i la desregularització del sector".

"Si ja no ens podem dir agents de viatges, què ens queda? Es perd una professió", ha afegit Sarrate, que ha indicat que aquest canvi tindria també afectacions sobre el conveni col·lectiu que regeix aquesta activitat, així com el reglament de facturació, la pròpia normativa Iata i provocaria més intrusisme.

POSSIBLE FUGA

Per aquesta raó, ha invitat el Govern "que li doni una mica l'aire i no s'inventi coses des d'una cadira", perquè la mesura perjudicaria les 1.713 agències de viatges que hi ha registrades a Catalunya, i ha advertit que moltes d'elles podrien traslladar la seva seu a altres comunitats.

La normativa actual defineix els agents de viatges com persones físiques o jurídiques que es dediquen a comercialitzar i organitzar viatges combinats, havent de disposar de garanties establertes en la Directiva europea de viatges combinats per desenvolupar aquesta activitat i estar inscrites en el Registre de Turisme de Catalunya.

Segons Sarrate, la proposta de la Generalitat elimina qualsevol referència a les agències de viatges introduint-se una nova normativa en el Codi de Consum de Catalunya, que estipula que les persones que desenvolupin aquesta activitat hauran de presentar una garantia financera i inscriure's en el Registre: "Aquesta desregularització només vol treure la denominació i no sé com ens van a voler batejar", ha dit Sarrate.

Tur ha sostingut que l'activitat d'agents de viatges ja està totalment liberalitzada a Catalunya, de manera que qualsevol persona pot accedir a ella presentant les garanties que marca la normativa europea.

"Fa anys ja es van liberalitzar les agències de viatges a Catalunya per adaptar-se a la Directiva Bolkestein, per la qual cosa la proposta de la Generalitat no té cap sentit", ha insistit Sarrate.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés