Publicat 30/03/2016 11:07

Abengoa demana estendre l'homologació de l'acord amb els creditors als Estats Units

Abengoa logra el apoyo del 75% de los acreedores
EUROPAPRESS

MADRID, 30 març (EUROPA PRESS) -

Abengoa i les seves societats als Estats Units han presentat la sol·licitud per acollir-se al 'chapter 15' (capítol 15), que permetrà a la companyia fer extensiva la protecció i homologació de l'acord amb els seus creditors en aquest país.

Aquest dilluns, el grup d'enginyeria i energies renovables va sol·licitar, amb el suport del 75,04% dels creditors financers, al Jutjat del Mercantil número 2 de Sevilla l'homologació del contracte d''standstill' o pròrroga en el procés de negociació de reestructuració financera.

En aquests últims dies, Abengoa ha presentat la sol·licitud per acollir-se al 'capítol 15' per a la matriu i diverses filials, entre les quals figuren Abengoa Water, Abengoa Bioenergia, Abeinsa, Enginyeria i Construcció i Abengoa Concessions.

El 'capítol 15' permet a una companyia, si rep el vistiplau del jutge, acollir-se als beneficis de la llei de fallides dels Estats Units, i concedir així la restricció per evitar que els seus creditors iniciïn demandes en contra seva als Estats Units, fet que podria posar en risc la seva reestructuració.

El mes de febrer passat, Abengoa Bioenergy, filial d'Abengoa, ja s'havia acollit a la protecció del 'capítol 11' de les lleis que regulen la bancarrota als Estats Units, en el marc dels deutes amb els seus creditors.

El pla de reestructuració financera d'Abengoa preveu reduir al 5% la participació dels actuals accionistes, que disposaran de l'opció d'elevar la seva participació al 10% en la Nova Abengoa. L'acord inclou a més una injecció d'entre 1.500 i 1.800 milions d'euros en cinc anys, operació que es coneix com a 'diners nous' i els partíceps dels quals tindran accés al 55% del capital.

Pel que fa als actuals creditors de la companyia, tindran un 30% en la Nova Abengoa, després de patir una quitança del 70%. En aquest grup figura el grup dels bancs implicats en les negociacions, inicialment conegut com a 'G-7' i reduït a 'G-6' després de la sortida del Banc Sabadell, a més dels bonistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés