Actualitzat 30/03/2017 20:28

Abad (Cecot) insta cúpules patronals a exigir diàleg al Govern i deixar les "reverències"

Afirma que la relació de Cecot i Foment del Treball està "molt normalitzada i pacificada"

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (Cecot), Antoni Abad, ha considerat que les grans cúpules patronals haurien d'exigir al nou Govern espanyol un canvi de tarannà i més diàleg per prendre decisions de manera conjunta: "Fa massa temps que a la política li fem reverències".

"Amb la política, el que hauríem d'establir és un diàleg permanent i discret, perquè prendríem més bones decisions", ha manifestat Abad en una entrevista d'Europa Press, i ha assegurat que la veu empresarial és molt necessari que sigui escoltada per part dels dirigents polítics.

"La CEOE s'ha de plantar en aquesta idea que ja és suficient aquesta situació de no dialogar", ha sostingut, i ha considerat que el Govern espanyol ha de donar un gir de 180 graus en tots els ministeris i pactar les polítiques amb els agents socials, el que requereix també pactar els pressupostos.

Ha indicat que els temes prioritaris a tractar són la formació, l'energia i les infraestructures, i ha reiterat que cal debatre "sense ideologia ni tacticismes", ja que d'això depèn el progrés del país.

Abad ha considerat que aquest diàleg s'hauria d'implantar també a Catalunya, i que els Pressupostos de la Generalitat també haurien de pactar-se amb els agents socials: "Aquí tampoc som exemple de tenir una dinàmica avançada i moderna. Ens ho podríem aplicar amb independència del calendari polític".

RELACIÓ AMB FOMENT DEL TREBALL

Sobre la relació de Cecot i Foment del Treball després de les tensions perquè la patronal vallesana ha celebrat diverses trobades anuals a Barcelona --fora del seu àmbit de referència, segons la confederació--, Abad ha assegurat que està "molt normalitzada i pacificada".

"Em sembla que tot el món ha anat entenent que fer un sopar empresarial a Barcelona no és cap provocació, i menys nosaltres, que mai deixem de dir que som Foment i que Foment es construeix des de la base", ha argumentat.

En aquest sentit, ha afirmat que no descarta que la trobada de Cecot de l'any que ve es pugui fer al Vallès --a Terrassa o a Sabadell--, tot i que també podria repetir-se a Barcelona.

Abad ha considerat que el rol fonamental de Foment del Treball és sobretot "fer de cúpula", i deixar a les patronals de la base ser els qui ofereixin serveis a les empreses.

"Un ha de saber fer de cúpula i resistir a temptacions d'anar a fer un treball més de base, perquè en la base, Foment ja té de tot, té sectors i territoris representats", ha assenyalat.

"Quan tens tot això, per un principi de subsidiarietat ben entès, deixes fer. I t'ocupes d'una cosa que avui necessitem i no és prou incisiva ni té els resultats desitjats, que són les funcions de cúpula", per pressionar a la política per ser decisius.

REFERÈNDUM

Sobre la situació política a Catalunya i, en concret, sobre el referèndum sobre la independència anunciat pel Govern, Abad ha admès que "genera a tot el món moltes incerteses i molts dubtes".

Tot i això, ha considerat que la millor solució per sortir d'aquest "carreró sense sortida" és poder preguntar als catalans cap a on volen anar per després poder dialogar.

Ha assegurat que la posició de Foment del Treball és i serà molt respectuosa amb el criteri general de la ciutadania: "Foment ha anat evolucionant. És veritat que a vegades pot donar la percepció que tornem a donar un pas enrere, però la posició és inequívocament que serem respectuosos amb el sentir general de la ciutadania".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés