Actualitzat 13/09/2016 14:07

El 54% de pares veu internet segura per als seus fills i el 43% no ha parlat de riscos

Una mujer consulta el Kit de protección infantil de Educo
EUROPA PRESS

Educo llança un kit de protecció infantil amb pautes a pares per prevenir la violència

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

Un estudi elaborat a 450 pares i mares per part de l'ONG de protecció de la infància Educo ha revelat que el 54% considera internet com una eina segura si se segueixen unes pautes bàsiques i el 79% desconeixen eines per controlar l'accés dels seus fills.

Segons les conclusions d'aquest estudi del 2016, més de la meitat de pares pengen fotos els seus fills en xarxes socials i perfils de Whatsapp i el 43% no han parlat de manera extensa dels problemes i riscos d'internet amb ells.

En roda de premsa aquest dimarts, el director general d'Educo, José Maria Faura, ha explicat que l'estudi constata que "la meitat de pares no són conscients dels riscos d'internet", i que a més molts no saben comunicar-se amb els seus fills.

A més, ha recalcat: "La violència infantil a Espanya és un problema real i més freqüent del que pensem, tot i que molts casos no surten a la llum".

Segons dades ofertes en la roda de premsa, en el món un de cada dos nens ha patit algun tipus de violència abans dels vuit anys i que a la UE, un de cada cinc nens ha estat víctima d'algun abús, segons un estudi del 2010.

FALTA DE COMUNICACIÓ

La directora d'Acció Social de l'ONG, Clarisa Giamello, ha destacat de l'estudi que el 32% dels pares troba dificultats per mantenir una comunicació diària amb els seus fills, el 54% no ha parlat amb ells de persecució escolar i el 65% no ha abordat temes d'educació sexual.

A més, el 63% dels pares considera que és l'escola la que ha de resoldre els casos de persecució escolar --assetjament escolar-- i el 17% respon que és "cosa de nens" i que no faria res si no fos a més.

Segons ella, l'estudi que han realitzat ofereix dues conclusions: "Els pares no són conscients dels riscos i no hi ha suficient comunicació en la família".

El responsable del Grup de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional a Castelló, Pere Cervantes, ha explicat que, segons la seva experiència, es produeix "la paradoxa" que en un món hiperconectat falta comunicació en les famílies.

Ha indicat que el primer delicte comès en menors és el 'cyberbulling', la persecució a Internet, altres del bullying, que solen anar relacionats, a més d'altres com l'intercanvi de fotos de contingut sexual sense consentiment, el 'sexting'.

Per promoure la protecció infantil, Educo ha promogut un kit de material pedagògic i informatiu destinat als pares per ajudar-los a prevenir la violència cap als seus fills.

El kit --un destinat a pares de nens entre sis i nou anys i un altre per a nens de nou a 12-- recull manuals, contes, guies de lectura i fitxes per promoure el diàleg sobre temes de violència entre pares i fills.

A més, Educo ha llançat un anunci televisiu per sensibilitzar els pares sobre els riscos d'internet en què una mare descobreix els seus fills menors quan estan a punt d'enviar fotos a un desconegut per internet.

VÍCTIMA D'ASSETJAMENT

Carlos Alonso, ballarí i víctima d'assetjament escolar, ha explicat que va patir persecució dels sis als 12 anys i ha opinat que "el problema no són els nens, són els pares", ja que segons la seva opinió moltes de les conductes dels menors són per imitació.

Ha considerat que els consells s'han de donar als pares dels nens assetjadors, ja que el menor no és conscient del que fa: "Deixem d'educar els nostres fills per la televisió i les xarxes socials".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés