Actualitzat 24/05/2016 17:09

150 productors catalans obren les portes per mostrar l'origen dels aliments

Toni Massanès, Jordi Baiget, Meritxell Serret y Marta Borràs
EUROPA PRESS

També se sumen a la iniciativa 200 restaurants i 250 cases rurals i allotjaments

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

Un total de 150 explotacions agràries obriran les portes a la ciutadania del 17 al 19 de juny en el marc de la iniciativa 'Benvinguts a Pagès', impulsada per la Fundació Alícia en col·laboració amb les conselleries d'Empresa i Coneixement i la d'Agricultura de la Generalitat.

"Hem demanat als pagesos que obrin les portes i facin de guies turístics per ensenyar d'on ve i com es fa el que mengem cada dia", ha dit aquest divendres a la presentació d'aquestes jornades el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanès.

Es tracta de la primera edició d'aquesta iniciativa, però Massanès vol que es converteixi en una tradició per donar suport al sector primari: "El dia que ens quedem sense pagesos, ens quedarem sense país".

A aquest projecte se sumen 200 restaurants i 250 cases rurals i allotjaments, que oferiran el menú 'Benvinguts a Pagès', elaborat amb productes de proximitat, i paquets especials d'allotjament per al cap de setmana del 17 al 19 de juny, i la llista de participants es podrà consultar en el web benvingutsapages.cat.

Les explotacions faran visites gratuïtes de mitja hora i oferiran al finalitzar-la una petita degustació dels seus productes, que els turistes podran comprar si ho desitgen, i els productors han valorat positivament la iniciativa perquè els proporciona eines de promoció de les quals manquen.

Han participat a la presentació d'aquesta iniciativa el conseller d'Economia i Coneixement, Jordi Baiget, i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

TURISME GASTRONÒMIC

"Els pagesos brinden una oportunitat per acostar-nos a la seva manera de vida", ha destacat Baiget, que ha afegit que la iniciativa permetrà actuar sobre el turisme familiar, gastronòmic, cultural i l'enoturisme, aprofitant que Catalunya rep 22 milions de turistes, dels quals 17,5 són internacionals.

Per la seva banda, Serret ha recalcat que es tracta d'una iniciativa pionera que projecta Catalunya al món: "Hem de recórrer el nostre territori i valorar la riquesa i el patrimoni del nostre país".

'Benvinguts a Pagès' s'emmarca als actes de designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l'Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l'enoturisme, que tenen com a objectiu de difondre els productes de proximitat dins i fora de la comunitat catalana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés