Actualizado 28/02/2017 13:42

Orange demana a la UE una regulació 5G favorable per a les empreses a més dels consumidors

 Ajit Pai, Stephane Richard I Andrus Ansip
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president i conseller delegat d'Orange Group, Stephane Richard, ha demanat a la Unió Europea una regulació per al desplegament del 5G que sigui favorable per a les empreses que han d'invertir en el seu desenvolupament i continguts, a més de tenir en compte la visió de protecció del consumidor que prioritzen els organismes comunitaris.

Ho ha dit en una sessió aquest dimarts en el Mobile World Congress (MWC) en la qual també han intervingut el vicepresident de mercat únic de la Comissió Europea, Andrus Ansip, i el president de la Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units, Ajit Pai.

Richard ha considerat que la proposta de Codi de comunicacions electròniques europeu "va en la direcció correcta", en la línia de la necessitat de comptar amb un marc específic i predictible que afavoreixi l'objectiu que el 5G sigui una realitat el 2020.

Ha assegurat que el 5G contribuirà al progrés de la humanitat perquè és un salt exponencial respecte al 4G, però que per desplegar-ho és necessari un canvi positiu en la gestió de l'espectre, amb més disponibilitat "a un cost assumible", amb una franja exclusiva i major durada de les llicències.

El vicepresident de mercat únic de la Comissió Europea ha coincidit que el nou codi de telecomunicacions europeu pretén facilitar el desplegament del 5G a Europa per comptar amb un ampli mercat de productes i serveis des del principi i no quedar enrere en la revolució digital internacional: "No volem cometre el mateix error que amb el 4G".

Tant Richard com Ansip han vist clau la definició d'un estandard 5G internacional i la cooperació entre països per evitar la fragmentació.

El president de la Comissió Federal de Comunicacions dels Estats Units, que va accedir al càrrec fa cinc setmanes, ha afirmat que són "un amic" amb el qual col·laborar, encara que ha defensat unes polítiques molt més liberals que les de la UE, donant prioritat a la llibertat de mercat i amb una mínima regulació.

Ha parlat de llibertat perquè els operadors de telecomunicacions dediquin l'espectre al que considerin prioritari per a les necessitats de la demanda com a via per afavorir "inversions intel·ligents", és a dir, útils.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés