Actualizado 16/02/2017 14:10

Collboni afirma que els artistes de la Mobile Week projecten una Barcelona "oberta i creativa"

Aleix Valls i Jaume Collboni amb els deu artistes que exposen en 'Mobile Week'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 Feb. (EUROPA PRESS) -

El segon tinent d'alcalde de Barcelona i regidor de Cultura, Jaume Collboni, ha assegurat que les deu creacions artístiques inspirades en la transformació digital que s'exposaran en deu equipaments de la ciutat durant la 'Mobile Week Barcelona' projecten la imatge d'una Barcelona "oberta i creativa".

En una roda de premsa aquest dijous per presentar els artistes i peces seleccionades, ha destacat l'aposta de la capital catalana per vincular la creació artística amb la tecnologia mòbil i l'entorn digital: "Són obres que ens fan pensar en l'impacte de les tecnologies en la nostra vida".

El director de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Aleix Valls, ha observat que el procés de transformació digital ha de servir per a "la reflexió social", i també ha destacat que els diàlegs programats durant la Mobile Week han superat les expectatives d'inscripcions.

"Posem la llavor d'una setmana que es pot convertir en un espai de creació", ha dit, i ha afirmat que, a pesar que sempre hi ha una certa incertesa sobre quin serà l'acolliment del programa, esperen que el projecte es consolidi en els propers anys.

DEU CREACIONS

L'artista Alicia Way ha presentat la seva obra de videoart 'Cronos', que s'exposarà en l'Institut Químic de Sarrià, i que mostra un mapa circular de Barcelona realitzat a través de múltiples òptiques, i Daniel Armengol ha explicat que la seva instal·lació 'I am a strange loop', en el Mobile World Center, és una creació psicodèlica que parteix de la idea de les autofotos com a projecció d'un mateix.

Daniel Duato ha expressat que la seva obra de videoart 'Extramurs', en l'Ateneu Fabricació Les Corts, representa les interaccions entre usuaris de xarxes socials de Barcelona i de diferents parts del món, i Marta dels Ocells ha afirmat que a través de 'Barcelona Un-published' --en el Museu de Ciències Naturals-- pretén explorar la capacitat que té la tecnologia de transformar el paisatge urbà de la ciutat.

Sovni ha volgut plasmar a 'Barcelona, somni profund', en el Parc Tecnològic, una al·legoria a la ciutat en l'àmbit tecnològic i artístic, i com la ciutat absorbeix estils i tecnologies per crear el seu propi llenguatge, mentre que Anna Carreras convida en 'Matriu Social', a l'hospital de la Vall d'Hebron, a conèixer-nos millor com a societat a través de tres animacions.

L'artista Fèlix Vinyals ha presentat la instal·lació de videoart 'Orwell 3000', en l'Auditori, un nou concepte de marcapasos que revolucionar la forma en què els dictadors podran governar el seu règim, i el dissenyador Gaston Lisak ha mostrat que la seva instal·lació interactiva '#Plug', en el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac), visualitza en temps real la vida d'un hashtag a través de Twitter.

Xavi Julià ha explicat que 'Plaça Catalunya, 2017-Enganxats al mòbil', en La Violeta de Gràcia, reflexiona sobre el mòbil com a eina per relacionar-nos amb els quals estan al nostre al voltant, mentre que Fernando Vilariño, a través de la instal·lació digital @BrossaInèdit a la biblioteca Ignasi Iglesias Can Fabra, cerca la revaloració de col·leccions digitals del poeta Joan Brossa amb la contribució del públic.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés