Actualizado 20/01/2017 11:05

Barcelona obre una convocatòria per resoldre tres reptes socials mitjançant la tecnologia

Bárbara Vallespín, durante la presentación
EUROPA PRESS

Buscarà solucions per a persones discapacitades, compartir dades mèdiques i el ciberassetjament

BARCELONA, 20 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Mobile World Capital Barcelona ha posat en marxa aquest divendres el programa 'd·Lab', un nou repte tecnològic que pretén potenciar la capital catalana com una de les ciutats més innovadores a nivell europeu, per al que s'ha obert una convocatòria que pretén resoldre tres desafiaments socials mitjançant l'ús de la tecnologia mòbil i digital.

Davant de més d'un centenar de directors executius del sector tecnològic i de start-ups, la directora executiva de 'd·Lab', Bárbara Vallespín, ha admès que cal treballar al costat de la tecnologia "ja que està a tot arreu", i per aquesta raó ha assegurat que la innovació cal utilitzar per millorar la vida de la gent.

"La tecnologia ha de permetre més equitat, accessibilitat i respecte a la societat", ha apuntat Vallespín, que ha estat l'encarregada de presentar als assistents el calendari de projectes i iniciatives que el nou laboratori s'ha proposat per al 2017.

Durant aquest any, 'd·Lab' obrirà tres convocatòries internacionals per resoldre "reptes d'alt impacte social" mitjançant solucions mòbils i digitals, ha dit, i el primer d'ells, que ha començat aquest divendres, gira entorn de l'empoderament de les persones discapacitades per buscar propostes que millorin la seva qualitat de vid

Les dues propostes guanyadores d'aquest primer repte, que es coneixeran el maig, podran desenvolupar la seva idea i sortiran al mercat amb el suport de 'd·Lab', a més de tenir l'assessorament de fundacions com Once i Vodafone Espanya.

El segon repte per al 2017 es convocarà el maig i abordarà la transformació dels sistemes de salut a través de la governança col·lectiva i segura de les dades de la ciutadania, fomentant en aquest cas compartir " dades personals per accelerar la investigació a l'àmbit sanitari".

L'últim repte de l'any, el setembre, plantejarà una "lluita contra el ciberassetjament digital, un dels reptes als quals s'enfronta la comunitat educativa", ha assegurat Vallespín, per la qual cosa es pretén usar la tecnologia com eina de prevenció, conscienciació i reducció d'aquest tipus de conductes.

PROJECTES PILOT

En els últims mesos, 'd·Lab' ha posat en marxa algunes proves a Barcelona i en altres municipis de la província per treballar i demostrar el potencial de la transformació digital de sectors com el turisme, la salut i la relació entre ciutadà i administració pública.

Entre les proves portades a terme, destaquen l'aplicació del 'Big Data' en els voltants de la Sagrada Família per analitzar els fluixos turístics i la implementació de serveis digitals que pretenen reduir les barreres per accedir a l'administració pública via en línia, un model que han aplicat ja els Ajuntaments de Manlleu, Castellar del Vallès i Esparreguera (Barcelona).

La presentació de 'd·Lab' ha comptat amb diverses taules rodones en les quals s'ha analitzat l'ús de la tecnologia i com pot millorar la seva aplicació als col·lectius més desafavorits.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés