Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació

Contador

Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació

La tinent d'alcalde Janet Sanz i la regidor Laura Pérez
EUROPA PRESS
Publicado 20/03/2017 14:16:23CET

Analitzarà zones amb "marxes exploratòries" i preveu un mapa de la xarxa de Gràcia com a prova pilot

BARCELONA, 20 Març (EUROPA PRESS) -

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest dilluns que l'Ajuntament incorporarà la perspectiva de gènere a l'urbanisme, la gestió de l'espai públic i l'ecologia urbana, per augmentar l'accessibilitat i la percepció de seguretat amb més il·luminació, entre altres elements.

Al costat de la regidor de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, Sanz ha destacat en roda de premsa que el Govern d'Ada Colau té per objectiu que els habitatges, els carrers i les places siguin "llocs no discriminatoris en els quals tots els ciutadans, incloses les dones, se sentin segurs, còmodes, visibles, protagonistes i partícips de la vida quotidiana".

La mesura --elaborada amb la col·laboració d'ERC i la CUP-- pretén avançar cap a una ciutat més justa, més equitativa, més segura i sense barreres, segons Pérez, qui ha assegurat que "les dones viuen d'una forma diferent la ciutat" i que l'objectiu no és construir una ciutat per a dones o homes, sinó una inclusiva.

Ha dit que les dones tenen un rol sovint més centrat en les tasques reproductives que en les productives i de l'ocupació, per la qual cosa es mouen de forma diferent --més en transport públic-- i en horaris diferents; no acudeixen de la mateixa manera a equipaments, escoles i parcs infantils; tenen més percepció d'inseguretat, i "acostumen a anar més carregades pel carrer", com amb carrets de bebè, perquè encara s'encarreguen més de les tasques reproductives, segons Pérez.

MARXES EXPLORATÒRIES

Preveuen elaborar mapes a partir de "marxes exploratòries", visites de veïns amb tècnics municipals i experts per analitzar l'espai públic per després donar resposta a les necessitats que detectin, pràctica realitzada en el mandat anterior de l'exalcalde Xavier Trias però només en la fase de diagnosi, segons Sanz, que ha advocat per que "l'anàlisi produeixi transformacions i canvis".

Aquestes marxes exploratòries ja s'han realitzat en la Colònia Santiveri de la Zona Franca, en la qual s'han detectat manques en la il·luminació, passos de vianants, visibilitat, vegetació, ample de les voreres i l'estat de l'espai públic, i en el qual es destinaran 1,4 milions d'euros a diverses millores i a eixamplar les voreres del carrer Motors, entre altres actuacions.

També impulsaran un projecte pilot per elaborar un mapa de la xarxa quotidiana de Gràcia que inclogui els seus equipaments, espais públics i rutes accessibles i segures; es realitzarà un pla de mobilitat escolar amb perspectiva de gènere, i es revisaran els elements urbans amb aquesta mirada, estudiant mobiliari urbà com a bancs i papereres.

MERIDIANA I BON PASTOR

Sanz ha avançat que s'incorporarà la perspectiva de gènere en grans transformacions de la ciutat, com la de l'avinguda Meridiana --en la qual es fomentarà la connexió entre els barris del seu entorn--, futures superilles a Horta i Sant Antoni, la nova xarxa de bus i bicicleta i el Pla de Barris.

Definiran un projecte pilot per al polígon industrial del Born Pastor i Torrent de l'Estadella, en el qual preveuen fomentar un model de teixit productiu amb igualtat d'oportunitats per a homes i dones i en el qual es millorarà la il·luminació, la urbanització, les voreres i la connexió del barri i el transport públic, ha explicat Sanz, que ha avançat que a finals del 2017 estarà operatiu un manual amb criteris de gènere per als tècnics d'urbanisme.

"Col·loquem en el centre la vida quotidiana. Algunes activitats són de l'àmbit productiu, unes altres del reproductiu i de les cures, unes altres del comunitari i unes altres del personal", i s'han d'equiparar aquests usos incorporant les seves mirades a l'urbanisme, ha defensat Pérez sobre la mesura, promoguda per les àrees d'Ecologia Urbana i de Feminismes i que es presentarà el dimecres en la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

La tinent d'alcalde ha afegit que aquesta mesura inclouarà tots els àmbits de l'urbanisme, inclosos el planejament, les "connectivitats" dels barris i les seves xarxes d'espais de relació --com a comerços i equipaments--, l'accessibilitat als mitjans de transport i la seva freqüència de pas, entre altres elements.

Puede cambiar de noticia usando las flechas del teclado (← →)

Canal EconomiesA LA XARXAtitulars Aldia
Última Hora
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista (MERCABARNA)
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista
Mercabarna celebra aquest any el cinquanta aniversari de la seva constitució, que va donar lloc al primer mercat majorista modern d'Espanya i que en l'actualitat comercialitza més de dos milions de tones d'aliments anuals, amb 700 empreses i 7.500 treballadors.
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid (EUROPA PRESS)
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid
La IV edició del Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional JobBarcelona, celebrat la setmana passada en el Palau de Congressos de Catalunya, ha aglutinat més de 21.000 universitaris i titulats junior, 2.000 més que el 2016, i ha facilitat 71.000 entrevistes laborals per part de més de 100 empreses.
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació (EUROPA PRESS)
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació
La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest dilluns que l'Ajuntament incorporarà la perspectiva de gènere a l'urbanisme, la gestió de l'espai públic i l'ecologia urbana, per augmentar l'accessibilitat i la percepció de seguretat amb més il·luminació, entre altres elements.
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals (EUROPA PRESS)
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals
Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (Europa Press)
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC (FIRA DE BARCELONA)
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC
Els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast coincidiran aquest any amb el World Chemical Summit, el Congrés Mundial d'Enginyers Químics, i les fires In(3D)ustry i IoT Solutions World Congress, que se celebraran de l'1 al 6 d'octubre i atrauran 50.000 visitants, la qual cosa suposa que la denominada Barcelona Industry Week es convertirà en el major esdeveniment de Fira de Barcelona després del Mobile World Congress (MWC).
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (LEVEL)
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA (NORWEGIAN)
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA
Norwegian ha posat aquest divendres a la venda el seu programa de llarg radi entre Barcelona i els Estats Units per a la propera temporada d'hivern, entre el 29 d'octubre del 2017 i el mes de març del 2018.
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat (BCD)
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat
La Milano Design Week, que tindrà lloc entre el 4 i el 9 d'abril, acollirà una exposició que mostrarà una selecció d'empreses i dissenyadors de productes del sector hàbitat de Catalunya, organitzada per la Generalitat i Barcelona Centri de Disseny (BCD).
Un 28% més
El Programa Làbora va facilitar prop de 2.000 contractes laborals el 2016
La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que el Programa Làbora per fomentar l'ocupació de persones amb dificultats va facilitar signar 1.967 contractes laborals en 2016, un 27,9% més respecte al 2015.
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents (EUROPA PRESS)
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents
El centre de convencions internacional de Barcelona (CCIB) acollirà del 4 al 6 d'abril la primera edició d'Advanced Factories, un esdeveniment que vol tenir continuïtat anual i que mostrarà l'aportació de les noves tecnologies a l'avanç productiu cap a la indústria 4.0, ha explicat el seu director, Albert Planas, que ha augurat l'assistència d'uns 9.000 professionals de 25 països.
JobBarcelona ofereix més de 8.000 oportunitats de feina a universitaris i joves titulats
Més de 100 empreses i institucions participen aquest dimecres i dijous a JobBarcelona, un congrés d'ocupació i orientació professional per a universitaris i joves titulats que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya, i on s'oferiran més de 8.000 oportunitats d'ocupació i pràctiques.
eDreams obre una tercera oficina a Barcelona per ampliar la plantilla a 130 persones aquest any (EDREAMS ODIGEO)
eDreams obre una tercera oficina a Barcelona per ampliar la plantilla a 130 persones aquest any
L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo ha inaugurat unes noves oficines a Barcelona, les terceres a la capital catalana, per donar resposta a l'ampliació de plantilla que preveu per aquest any, amb la creació de 130 llocs de treball, ha informat la companyia a Europa Press.
Port Challenge Barcelona presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes (EUROPA PRESS)
Port Challenge Barcelona presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes
Port Challenge Barcelona, el programa d'acceleració d'empreses impulsat pel Port de Barcelona i Founder Institute, presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes.
Mahan Air unirà Barcelona i Teheran des del 22 de juny amb dos vols setmanals (EUROPA PRESS)
Mahan Air unirà Barcelona i Teheran des del 22 de juny amb dos vols setmanals
L'aerolínia iraniana Mahan Air unirà l'Aeroport de Barcelona amb Teheran a partir del 22 de juny i fins al 26 d'octubre --durant la temporada d'estiu-- amb dues freqüències setmanals, els dijous i els diumenges, ha comprovat Europa Press.
Vueling llança un assistent virtual de viatge en el mòbil (VUELING)
Vueling llança un assistent virtual de viatge en el mòbil
Vueling ha llançat aquest dijous un assistent virtual gratuït per a mòbil anomenat Eva, que ajudarà els passatgers de la companyia a fer més senzilla i intuïtiva la seva experiència de vol gràcies a un 'chatbot' que permet solucionar dubtes i un 'timeline' on emmagatzemar tota la documentació necessària per al viatge.
Les low cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona per a l'estiu (EUROPA PRESS)
Les low cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona per a l'estiu
Les aerolínies de baix cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona en la temporada d'estiu 2017, segons l'observatori de trànsit aeri de la Cambra de comerç de Barcelona publicat aquest dimecres.
Cancel·lats cinc vols entre Barcelona i França per la vaga dels controladors gals (EUROPA PRESS)
Cancel·lats cinc vols entre Barcelona i França per la vaga dels controladors gals
L'Aeroport de Barcelona ha cancel·lat cinc connexions entre Barcelona i França previstes per a aquest dimecres a causa de la vaga dels controladors francesos, ha informat a Europa Press.
L'Ajuntament de Barcelona preveu presentar el projecte de connexió del tramvia a la tardor (EUROPA PRESS)
L'Ajuntament de Barcelona preveu presentar el projecte de connexió del tramvia a la tardor
L'Ajuntament de Barcelona preveu tenir a la tardor el projecte executiu de connexió del tramvia, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.
Els jutjats admeten i resolen 21 assumptes de propietat intel·lectual en el MWC (MOBILE WORLD CONGRESS)
Els jutjats admeten i resolen 21 assumptes de propietat intel·lectual en el MWC
Els jutjats mercantils de Barcelona han admès i resolt un total de 21 assumptes en el marc del protocol d'actuació ràpida sobre qüestions de propietat intel·lectual i industrial dels participants i expositors del Mobile World Congress, que es va celebrar la setmana passada a la capital catalana.
Vueling cancel·la 24 vols aquest dimarts per la vaga del controladors gals (EUROPA PRESS)
Vueling cancel·la 24 vols aquest dimarts per la vaga del controladors gals
Vueling cancel·larà aquest dimarts 24 vols amb origen o destinació en aeroports de Barcelona, València, París, Lisboa, Bordeus, Nantes, Roma, Londres, Amsterdam, Copenhaguen, Milà i Praga, a causa de la vaga de controladors aeris francesos, segons han explicat fonts de la companyia a Europa Press.
JOBarcelona'17 oferirà 8.000 places d'ocupació o pràctiques per a joves (GENERALITAT)
JOBarcelona'17 oferirà 8.000 places d'ocupació o pràctiques per a joves
La quarta edició del Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional JOBarcelona preveu oferir 8.000 oportunitats d'ocupació o pràctiques per a joves en més d'un centenar d'empreses, ha informat aquest dilluns l'organització en un comunicat.
Cambra (Port de Barcelona) confia que la negociació eviti la vaga d'estibadors (Europa Press)
Cambra (Port de Barcelona) confia que la negociació eviti la vaga d'estibadors
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha dit aquest dilluns que confia que la negociació amb totes les parts implicades serveixi per evitar la vaga dels estibadors portuaris, que han anul·lat les aturades previstes per a aquest dilluns i dimecres però mantenen les de divendres.
Amazon tria Barcelona com a seu per donar suport als venedors del sud d'Europa i crearà 500 ocupacions (AMAZON)
Amazon tria Barcelona com a seu per donar suport als venedors del sud d'Europa i crearà 500 ocupacions
Amazon ha tornat a apostar per Espanya, concretament per Barcelona, per obrir el seu 'Seller Support Hub' del sud d'Europa, un centre multilingüe que donarà suport a les petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes a través del mercat web de la companyia, segons ha informat aquest dilluns el gegant del comerç electrònic en un comunicat.
FGC transporta 184.000 persones durant el Mobile, un 21% més que el 2016 (FGC)
FGC transporta 184.000 persones durant el Mobile, un 21% més que el 2016
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha transportat durant els quatre dies del XII Mobile World Congress un total de 184.062 persones, un increment del 21% respecte a l'anterior edició de l'esdeveniment en 2016, ha informat aquest dijous en un comunicat.
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies