Actualizado 13/12/2016 13:54

Barcelona impulsa l'oferta formativa en Economia Social i Solidària amb nous programes

Gerardo Pisarello, Jordi Via (Ayuntamiento de Barcelona)
EUROPA PRESS

Llança el programa 'La Comunificadora' amb formació empresarial i mentorització

BARCELONA, 13 Des. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha potenciat la formació sobre l'Economia Social i Solidària amb nous programes que s'afegeixen a l'oferta permanent de Barcelona Activa, han explicat en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i el comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Jordi Via.

Els tres nous programes són 'Construïm en femení els altres economies', destinat a projectes liderats per dones; 'Camí a la solidesa', per consolidar iniciatives, i 'La Comunificadora', que s'ha posat en marxa fa poc per impulsar projectes d'economia col·laborativa des d'"un model procomú", que inclou una relació igualitària entre participants i una contribució al bé comú com a objectiu, ha dit Pisarello.

'La Comunificadora' pretén impulsar projectes a través de sessions formatives d'introducció al sector, models de negoci, fonts de finançament alternatives --com la banca ètica i el 'crowdfounding'--, formes jurídiques i habilitats emprenedores.

Cada equip té una persona que tutoritza el projecte tot el programa i, durant com a mínim deu sessions, els participants comptaran amb mentorització personalitzada d'experts en diverses matèries, com les plataformes web col·laboratives, la sostenibilitat econòmica, la comunicació i la fabricació digital.

S'han rebut 30 candidatures per participar en aquesta primera edició de 'La Comunificadora', de les quals s'han seleccionat 15, centrades en diversos àmbits, com la cultura, el disseny, la mobilitat i el programari lliure.

"Estem mostrant com es pot generar dinamisme i innovació econòmica a través de projectes d'economia col·laborativa basats en el principi procomú", segons Pisarello, i ha destacat que aquesta mesura forma part d'un canvi estratègic que impulsa el Govern d'Ada Colau, també a través del Pla d'Economia Social i Solidària.

Barcelona Activa ha creat una àrea per fomentar l'Economia Social i Solidària i la innovació socioeconòmica de la ciutat recolzant a empreses i emprenedors, i l'Ajuntament preveu destinar dos milions d'euros el 2017 per consolidar aquesta nova àrea de promoció de l'Economia Social i Solidària.

L'Ajuntament habilitarà punts d'informació i atenció a emprenedors i empreses de l'àmbit de l'Economia Social i Solidària a l'Oficina d'Atenció a Empreses i al centre per a la Iniciativa Emprenedora, en una prova pilot per dimensionar la demanda i dissenyar un servei permanent que complementi l'atenció que es presta actualment en aquests equipaments.

160 PARTICIPANTS

També s'ha ampliat el catàleg de càpsules formatives de curta durada incorporant nous continguts per fomentar la perspectiva social, ambiental i de bon govern en el procés de la concepció de la idea, de definició del model de negoci, constitució de la forma jurídica i consolidació empresarial.

Més de 160 persones emprenedores i representants d'empreses cooperatives, entitats socials i altres iniciatives socio-empresarials han participat aquest últim trimestre en unes 30 activitats i tallers que passen a formar part de l'oferta estable de l'agència municipal.

Aquesta nova oferta estable se n'anirà actualitzant per oferir nous continguts, s'obriran unes 400 places per a activitats curtes i es convocarà una nova edició anual de cadascun dels programes, dirigits a una vintena de participants cadascun.

TALENT: ATRAURE'L I RETENIR-LO

El comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Jordi Via, ha destacat que el pla d'impuls no parteix de zero, sinó que ja existeixen unes 5.000 iniciatives del sector, que ocupa unes 53.000 persones, i ha destacat que el que pretén és "potenciar aquesta forma de fer economia".

Via ha destacat que també pretenen promoure la feina de qualitat, i ha coincidit amb Pisarello a defensar que l'economia social i solidària ha de "contaminar" el conjunt de programes d'empresa i ocupació que impulsa l'Ajuntament, que té per objectiu que aquestes economies siguin centrals i que la ciutat un referent en aquest àmbit.

Pisarello ha destacat que Barcelona ha d'atreure talent però també retenir el que ja té per aprofitar la capacitat creativa i innovadora dels seus ciutadans, i ha sostingut que l'economia ha de canviar els valors que se sosté, després d'una "basada en el curt termini, els guanys i l'obtenció del benefici a qualsevol preu".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés