Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals

Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals

 El Tinent D'Alcalde Gerardo Pisarello I La Comissionada Gemma Tarafa
EUROPA PRESS
Publicado 20/03/2017 11:30:07CET

Obriran a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí i preveuen atendre 150 joves entre 16 i 35 anys

BARCELONA, 20 Març (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

Al costat de la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, Pisarello ha destacat en roda de premsa que 200 professionals de Barcelona Activa participaran en un programa de formació amb experts de l'Agència de Salut Pública i entitats especialitzades en salut mental perquè acompanyin en la seva trajectòria aquests joves amb problemes de salut mental, trastorns que pateixen o patiran un 12% de barcelonins.

Aquests tres nous dispositius d'atenció s'han licitat per un import de 355.891 euros, en una mesura impulsada en coordinació entre l'àrea municipal de Drets Socials i Barcelona Activa, donant compliment a objectius del Pla de Salut Mental 2016-2020, han concretat.

Pisarello ha detallat que es durà a terme una "prospecció d'empreses i entitats" de la ciutat per teixir acords en aquest sentit, i que l'Ajuntament usarà la seva contractació pública perquè el percentatge reservat per a persones en risc d'exclusió social inclogui ciutadans amb trastorns mentals, inclosos problemes com la depressió i l'ansietat.

És un projecte innovador i pioner que pretén que les polítiques d'ocupació no deixin ningú enrere ni "sols a molts joves que, en un context de crisi, tenen malalties que eren impensables uns anys enrere, i que necessiten un acompanyament perquè no es pot malgastar el seu talent", ha destacat Pisarello.

MÉS JOVES I ADULTS ATESOS

Tarafa ha recordat que les persones que acumulen dos o més anys en l'atur tenen el triple de probabilitats de desenvolupar algun problema de salut mental, i ha detallat que els centres de salut mental per a adults (CSMA) van atendre el 2015 un 5% més de persones que en l'any anterior, aconseguint les 44.953, un 60% d'elles dones.

Els joves atesos als centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) van augmentar un 15% del 2014 al 2015, fins als 12.066 menors, amb un 62% de nois, encara que les noies de Secundària pateixen més aquests problemes --un 16% d'elles-- que els nois --un 13%--, segons un estudi del 2012, ha assenyalat Tarafa.

Ha defensat que, per a les persones amb trastorns mentals, és clau l'ocupació, tenir uns ingressos mínims, un habitatge estable i una xarxa de relacions, per la qual cosa ha advocat per disminuir les desigualtats socials, treballar des de la territorialització i fomentar l'ocupació d'aquests ciutadans, davant el fet que en la UE el 80% de persones amb un trastorn mental està en atur.

Els joves podran ser derivats de diversos serveis a aquests tres nous --que se situaran en equipaments ja existents-- i seguiran programes dissenyats a la seva mesura i que inclouran un seguiment de sis mesos després que sigui contractat per acompanyar l'usuari i l'empresa, ha explicat la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel.

Ha dit que treballen en un programa de responsabilitat perquè les empreses "siguin conscients que no poden perdre el talent que aquestes persones aporten", i que les que Barcelona Activa contracta hauran d'incorporar clàusules socials per a ciutadans en risc d'exclusió, amb un percentatge dirigit a persones amb trastorns de salut mental.

"La ciutat vol cuidar de tots els seus habitants, no pot deixar ningú enrere. Tots han de sentir-se involucrats, les institucions les primeres, però les empreses també", ha sostingut Pisarello sobre aquests serveis, dirigits no només a discapacitats severes, sinó d'un espectre molt més ampli, segons Tarafa.

Puede cambiar de noticia usando las flechas del teclado (← →)

Canal EconomiesA LA XARXAtitulars Aldia
Última Hora
La T-10 fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic (Europa Press)
La T-10 fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic
L'abonament T-10 de l'ATM fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic, ja que l'import que ha de pagar l'usuari per viatge és d'un euro, i gràcies a això aquest títol té una penetració del 58%.
Els passatgers de l'Aeroport de Barcelona creixen un 6,8% el primer trimestre (EUROPA PRESS)
Els passatgers de l'Aeroport de Barcelona creixen un 6,8% el primer trimestre
L'Aeroport de Barcelona ha tancat el primer trimestre amb un total de 9.072.424 passatgers, la qual cosa suposa un augment del 6,8% respecte al mateix període de l'any passat, ha informat Aena aquest dimarts en un comunicat.
Singapore Airlines operarà dos vols setmanals entre Barcelona i Singapur sense parada a Milà (SINGAPORE AIRLINES)
Singapore Airlines operarà dos vols setmanals entre Barcelona i Singapur sense parada a Milà
Singapore Airlines operarà a partir del juliol dos vols setmanals sense parada tècnica a Milà en la ruta Barcelona-Singapur, ha informat aquest dimarts la companyia en un comunicat.
Cuatrecasas s'incorpora a l'associació 22@ Network Bcn (22@ NETWORK BCN)
Cuatrecasas s'incorpora a l'associació 22@ Network Bcn
El despatx d'advocats Cuatrecasas s'ha incorporat a l'associació d'empreses i institucions 22@ Network Bcn, ha anunciat aquest dilluns en un comunicat l'entitat, formada per més d'un centenar de membres.
La desfilada de la Barcelona Bridal Fashion Week tindrà 25 signatures, tres més que el 2016 (EUROPA PRESS)
La desfilada de la Barcelona Bridal Fashion Week tindrà 25 signatures, tres més que el 2016
La passarel·la de la Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) tindrà lloc entre el 25 i el 28 d'abril en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona i comptarà amb 25 signatures, tres més que l'any passat.
El SOC i Barcelona Activa acorden impulsar polítiques d'ocupació conjuntes (EUROPA PRESS)
El SOC i Barcelona Activa acorden impulsar polítiques d'ocupació conjuntes
La Generalitat de Catalunya, a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), i l'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, han acordat impulsar un nou model integral de polítiques actives d'ocupació a la capital catalana que té com a objectiu situar l'usuari "al centre d'atenció" i preveu formes d'intermediació més territorialitzades.
L'In(3D)dustry acostarà la impressió 3D a tots els sectors industrials (MADE IN SPACE)
L'In(3D)dustry acostarà la impressió 3D a tots els sectors industrials
La segona edició de l'In(3D)dustry From Needs to Solutions, que se celebrarà del 3 al 5 d'octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, acostarà la impressió 3D a tots els sectors industrials, com l'automoció, l'aeronàutica, el retail i la salut.
Pere Calvet (FGC) presidirà el Smart Mobility World Congress (FGC/GOVERN)
Pere Calvet (FGC) presidirà el Smart Mobility World Congress
El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Pere Calvet, serà el president del nou saló Smart Mobility World Congress, que se celebrarà en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 14 al 16 de novembre en el marc de l'Smart City Expo World Congress.
Barcelona exigeix a la UE prioritzar la reducció de les desigualtats des del fòrum d'Eurocities (EUROPA PRESS)
Barcelona exigeix a la UE prioritzar la reducció de les desigualtats des del fòrum d'Eurocities
L'Ajuntament de Barcelona exigeix a la UE que prioritzi la reducció de les desigualtats, com ha reclamat aquest dilluns la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, en el Fòrum d'Assumptes Socials de la xarxa Eurocities, que se celebra a Lisboa fins a aquest dimarts.
El Port de Barcelona automatitza portes d'accés (PORT DE BARCELONA)
El Port de Barcelona automatitza portes d'accés
El Port de Barcelona posarà en servei dilluns accessos automàtics en les portes P25 --en el moll Contradic-- i P29 --en el passeig de la Zona Franca-- per a usuaris que compten amb targeta d'identificació, mentre que els no acreditats seguiran passant per la garita de seguretat.
CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval creen Payment Innovation Hub (EUROPA PRESS)
CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval creen Payment Innovation Hub
CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval han creat el Payment Innovation Hub, el primer hub d'innovació en comerç i mitjans de pagament d'Espanya i un dels primers del món en el qual líders dels seus sectors s'uneixen per promoure conjuntament projectes de R+D, han anunciat els seus impulsors en roda de premsa aquest dijous.
Barcelona vol convertir en regular el vol amb Hong Kong de Cathay Pacific (GENCAT)
Barcelona vol convertir en regular el vol amb Hong Kong de Cathay Pacific
El conseller d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han tingut aquest dimecres a Hong Kong una reunió amb alts directius de l'aerolínia Cathay Pacific per "explorar la possibilitat" que el nou vol directe entre Hong Kong i Barcelona, que operarà entre el juliol i l'octubre, pugui convertir-se en regular durant tot l'any.
Learning for life capacitarà 500 joves de Barcelona, Madrid, Sevilla i Las Palmas fins al 2019 (MARTIN MENDEZ / LUDOVIC MAGNOUX /DIAGEO)
Learning for life capacitarà 500 joves de Barcelona, Madrid, Sevilla i Las Palmas fins al 2019
El programa d'ocupació Learning for life, una plataforma de formació pràctica de l'empresa de begudes Diageo, capacitarà en hostaleria, marxandatge i logística 500 joves de Barcelona, Madrid, Sevilla i Las Palmas de Gran Canària fins al 2019.
Norwegian assegura que té més capacitat de portar trànsit a Catalunya que Level (EUROPA PRESS)
Norwegian assegura que té més capacitat de portar trànsit a Catalunya que Level
El cap de Relacions Institucionals de Norwegian a Espanya, Alfons Claver, ha assegurat que la seva companyia té més capacitat de portar trànsit de passatgers a Catalunya que Level, l'aerolínia creada pel hòlding IAG --al qual pertany Iberia-- que competirà amb Norwegian en els vols de llarg radi des de Barcelona a Amèrica.
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista (MERCABARNA)
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista
Mercabarna celebra aquest any el cinquanta aniversari de la seva constitució, que va donar lloc al primer mercat majorista modern d'Espanya i que en l'actualitat comercialitza més de dos milions de tones d'aliments anuals, amb 700 empreses i 7.500 treballadors.
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid (EUROPA PRESS)
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid
La IV edició del Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional JobBarcelona, celebrat la setmana passada en el Palau de Congressos de Catalunya, ha aglutinat més de 21.000 universitaris i titulats junior, 2.000 més que el 2016, i ha facilitat 71.000 entrevistes laborals per part de més de 100 empreses.
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació (EUROPA PRESS)
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació
La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest dilluns que l'Ajuntament incorporarà la perspectiva de gènere a l'urbanisme, la gestió de l'espai públic i l'ecologia urbana, per augmentar l'accessibilitat i la percepció de seguretat amb més il·luminació, entre altres elements.
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals (EUROPA PRESS)
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals
Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (Europa Press)
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC (FIRA DE BARCELONA)
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC
Els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast coincidiran aquest any amb el World Chemical Summit, el Congrés Mundial d'Enginyers Químics, i les fires In(3D)ustry i IoT Solutions World Congress, que se celebraran de l'1 al 6 d'octubre i atrauran 50.000 visitants, la qual cosa suposa que la denominada Barcelona Industry Week es convertirà en el major esdeveniment de Fira de Barcelona després del Mobile World Congress (MWC).
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (LEVEL)
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA (NORWEGIAN)
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA
Norwegian ha posat aquest divendres a la venda el seu programa de llarg radi entre Barcelona i els Estats Units per a la propera temporada d'hivern, entre el 29 d'octubre del 2017 i el mes de març del 2018.
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat (BCD)
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat
La Milano Design Week, que tindrà lloc entre el 4 i el 9 d'abril, acollirà una exposició que mostrarà una selecció d'empreses i dissenyadors de productes del sector hàbitat de Catalunya, organitzada per la Generalitat i Barcelona Centri de Disseny (BCD).
Un 28% més
El Programa Làbora va facilitar prop de 2.000 contractes laborals el 2016
La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que el Programa Làbora per fomentar l'ocupació de persones amb dificultats va facilitar signar 1.967 contractes laborals en 2016, un 27,9% més respecte al 2015.
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents (EUROPA PRESS)
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents
El centre de convencions internacional de Barcelona (CCIB) acollirà del 4 al 6 d'abril la primera edició d'Advanced Factories, un esdeveniment que vol tenir continuïtat anual i que mostrarà l'aportació de les noves tecnologies a l'avanç productiu cap a la indústria 4.0, ha explicat el seu director, Albert Planas, que ha augurat l'assistència d'uns 9.000 professionals de 25 països.
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies