Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals

Contador

Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals

 El Tinent D'Alcalde Gerardo Pisarello I La Comissionada Gemma Tarafa
EUROPA PRESS
Publicado 20/03/2017 11:30:07CET

Obriran a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí i preveuen atendre 150 joves entre 16 i 35 anys

BARCELONA, 20 Març (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

Al costat de la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, Pisarello ha destacat en roda de premsa que 200 professionals de Barcelona Activa participaran en un programa de formació amb experts de l'Agència de Salut Pública i entitats especialitzades en salut mental perquè acompanyin en la seva trajectòria aquests joves amb problemes de salut mental, trastorns que pateixen o patiran un 12% de barcelonins.

Aquests tres nous dispositius d'atenció s'han licitat per un import de 355.891 euros, en una mesura impulsada en coordinació entre l'àrea municipal de Drets Socials i Barcelona Activa, donant compliment a objectius del Pla de Salut Mental 2016-2020, han concretat.

Pisarello ha detallat que es durà a terme una "prospecció d'empreses i entitats" de la ciutat per teixir acords en aquest sentit, i que l'Ajuntament usarà la seva contractació pública perquè el percentatge reservat per a persones en risc d'exclusió social inclogui ciutadans amb trastorns mentals, inclosos problemes com la depressió i l'ansietat.

És un projecte innovador i pioner que pretén que les polítiques d'ocupació no deixin ningú enrere ni "sols a molts joves que, en un context de crisi, tenen malalties que eren impensables uns anys enrere, i que necessiten un acompanyament perquè no es pot malgastar el seu talent", ha destacat Pisarello.

MÉS JOVES I ADULTS ATESOS

Tarafa ha recordat que les persones que acumulen dos o més anys en l'atur tenen el triple de probabilitats de desenvolupar algun problema de salut mental, i ha detallat que els centres de salut mental per a adults (CSMA) van atendre el 2015 un 5% més de persones que en l'any anterior, aconseguint les 44.953, un 60% d'elles dones.

Els joves atesos als centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) van augmentar un 15% del 2014 al 2015, fins als 12.066 menors, amb un 62% de nois, encara que les noies de Secundària pateixen més aquests problemes --un 16% d'elles-- que els nois --un 13%--, segons un estudi del 2012, ha assenyalat Tarafa.

Ha defensat que, per a les persones amb trastorns mentals, és clau l'ocupació, tenir uns ingressos mínims, un habitatge estable i una xarxa de relacions, per la qual cosa ha advocat per disminuir les desigualtats socials, treballar des de la territorialització i fomentar l'ocupació d'aquests ciutadans, davant el fet que en la UE el 80% de persones amb un trastorn mental està en atur.

Els joves podran ser derivats de diversos serveis a aquests tres nous --que se situaran en equipaments ja existents-- i seguiran programes dissenyats a la seva mesura i que inclouran un seguiment de sis mesos després que sigui contractat per acompanyar l'usuari i l'empresa, ha explicat la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel.

Ha dit que treballen en un programa de responsabilitat perquè les empreses "siguin conscients que no poden perdre el talent que aquestes persones aporten", i que les que Barcelona Activa contracta hauran d'incorporar clàusules socials per a ciutadans en risc d'exclusió, amb un percentatge dirigit a persones amb trastorns de salut mental.

"La ciutat vol cuidar de tots els seus habitants, no pot deixar ningú enrere. Tots han de sentir-se involucrats, les institucions les primeres, però les empreses també", ha sostingut Pisarello sobre aquests serveis, dirigits no només a discapacitats severes, sinó d'un espectre molt més ampli, segons Tarafa.

Puede cambiar de noticia usando las flechas del teclado (← →)

Canal EconomiesA LA XARXAtitulars Aldia
Última Hora
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista (MERCABARNA)
Mercabarna celebra els 50 anys de la seva constitució com a mercat majorista
Mercabarna celebra aquest any el cinquanta aniversari de la seva constitució, que va donar lloc al primer mercat majorista modern d'Espanya i que en l'actualitat comercialitza més de dos milions de tones d'aliments anuals, amb 700 empreses i 7.500 treballadors.
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid (EUROPA PRESS)
JobBarcelona facilita 71.000 entrevistes laborals i s'estén a Madrid
La IV edició del Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional JobBarcelona, celebrat la setmana passada en el Palau de Congressos de Catalunya, ha aglutinat més de 21.000 universitaris i titulats junior, 2.000 més que el 2016, i ha facilitat 71.000 entrevistes laborals per part de més de 100 empreses.
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació (EUROPA PRESS)
Barcelona inclou la mirada de gènere en l'urbanisme amb més seguretat i il·luminació
La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest dilluns que l'Ajuntament incorporarà la perspectiva de gènere a l'urbanisme, la gestió de l'espai públic i l'ecologia urbana, per augmentar l'accessibilitat i la percepció de seguretat amb més il·luminació, entre altres elements.
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals (EUROPA PRESS)
Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals
Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (Europa Press)
Neix la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC (FIRA DE BARCELONA)
La Barcelona Industry Week atraurà 50.000 visitants, el segon major esdeveniment després del MWC
Els salons Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast coincidiran aquest any amb el World Chemical Summit, el Congrés Mundial d'Enginyers Químics, i les fires In(3D)ustry i IoT Solutions World Congress, que se celebraran de l'1 al 6 d'octubre i atrauran 50.000 visitants, la qual cosa suposa que la denominada Barcelona Industry Week es convertirà en el major esdeveniment de Fira de Barcelona després del Mobile World Congress (MWC).
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona (LEVEL)
IAG crea la marca Level per a vols llargs de baix cost que llançarà des de Barcelona
El hòlding IAG (Iberia, Vueling, Aer Lingus i British Airways) ha creat la marca Level, que s'estrenarà al juny per operar els vols de baix cost i de llarg radi des de Barcelona a Los Ángeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA (NORWEGIAN)
A la venda els vols de Norwegian entre Barcelona i EUA
Norwegian ha posat aquest divendres a la venda el seu programa de llarg radi entre Barcelona i els Estats Units per a la propera temporada d'hivern, entre el 29 d'octubre del 2017 i el mes de març del 2018.
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat (BCD)
La Milano Design Week acollirà una mostra d'empreses i dissenyadors catalans del sector hàbitat
La Milano Design Week, que tindrà lloc entre el 4 i el 9 d'abril, acollirà una exposició que mostrarà una selecció d'empreses i dissenyadors de productes del sector hàbitat de Catalunya, organitzada per la Generalitat i Barcelona Centri de Disseny (BCD).
Un 28% més
El Programa Làbora va facilitar prop de 2.000 contractes laborals el 2016
La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat aquest dijous en roda de premsa que el Programa Làbora per fomentar l'ocupació de persones amb dificultats va facilitar signar 1.967 contractes laborals en 2016, un 27,9% més respecte al 2015.
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents (EUROPA PRESS)
Nova fira i congrés d'indústria 4.0 amb 9.000 assistents
El centre de convencions internacional de Barcelona (CCIB) acollirà del 4 al 6 d'abril la primera edició d'Advanced Factories, un esdeveniment que vol tenir continuïtat anual i que mostrarà l'aportació de les noves tecnologies a l'avanç productiu cap a la indústria 4.0, ha explicat el seu director, Albert Planas, que ha augurat l'assistència d'uns 9.000 professionals de 25 països.
JobBarcelona ofereix més de 8.000 oportunitats de feina a universitaris i joves titulats
Més de 100 empreses i institucions participen aquest dimecres i dijous a JobBarcelona, un congrés d'ocupació i orientació professional per a universitaris i joves titulats que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya, i on s'oferiran més de 8.000 oportunitats d'ocupació i pràctiques.
eDreams obre una tercera oficina a Barcelona per ampliar la plantilla a 130 persones aquest any (EDREAMS ODIGEO)
eDreams obre una tercera oficina a Barcelona per ampliar la plantilla a 130 persones aquest any
L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo ha inaugurat unes noves oficines a Barcelona, les terceres a la capital catalana, per donar resposta a l'ampliació de plantilla que preveu per aquest any, amb la creació de 130 llocs de treball, ha informat la companyia a Europa Press.
Port Challenge Barcelona presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes (EUROPA PRESS)
Port Challenge Barcelona presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes
Port Challenge Barcelona, el programa d'acceleració d'empreses impulsat pel Port de Barcelona i Founder Institute, presentarà el 21 de març els projectes de les start-ups finalistes.
Mahan Air unirà Barcelona i Teheran des del 22 de juny amb dos vols setmanals (EUROPA PRESS)
Mahan Air unirà Barcelona i Teheran des del 22 de juny amb dos vols setmanals
L'aerolínia iraniana Mahan Air unirà l'Aeroport de Barcelona amb Teheran a partir del 22 de juny i fins al 26 d'octubre --durant la temporada d'estiu-- amb dues freqüències setmanals, els dijous i els diumenges, ha comprovat Europa Press.
Vueling llança un assistent virtual de viatge en el mòbil (VUELING)
Vueling llança un assistent virtual de viatge en el mòbil
Vueling ha llançat aquest dijous un assistent virtual gratuït per a mòbil anomenat Eva, que ajudarà els passatgers de la companyia a fer més senzilla i intuïtiva la seva experiència de vol gràcies a un 'chatbot' que permet solucionar dubtes i un 'timeline' on emmagatzemar tota la documentació necessària per al viatge.
Les low cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona per a l'estiu (EUROPA PRESS)
Les low cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona per a l'estiu
Les aerolínies de baix cost mantenen la forta competència en l'Aeroport de Barcelona en la temporada d'estiu 2017, segons l'observatori de trànsit aeri de la Cambra de comerç de Barcelona publicat aquest dimecres.
Cancel·lats cinc vols entre Barcelona i França per la vaga dels controladors gals (EUROPA PRESS)
Cancel·lats cinc vols entre Barcelona i França per la vaga dels controladors gals
L'Aeroport de Barcelona ha cancel·lat cinc connexions entre Barcelona i França previstes per a aquest dimecres a causa de la vaga dels controladors francesos, ha informat a Europa Press.
L'Ajuntament de Barcelona preveu presentar el projecte de connexió del tramvia a la tardor (EUROPA PRESS)
L'Ajuntament de Barcelona preveu presentar el projecte de connexió del tramvia a la tardor
L'Ajuntament de Barcelona preveu tenir a la tardor el projecte executiu de connexió del tramvia, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa la tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.
Els jutjats admeten i resolen 21 assumptes de propietat intel·lectual en el MWC (MOBILE WORLD CONGRESS)
Els jutjats admeten i resolen 21 assumptes de propietat intel·lectual en el MWC
Els jutjats mercantils de Barcelona han admès i resolt un total de 21 assumptes en el marc del protocol d'actuació ràpida sobre qüestions de propietat intel·lectual i industrial dels participants i expositors del Mobile World Congress, que es va celebrar la setmana passada a la capital catalana.
Vueling cancel·la 24 vols aquest dimarts per la vaga del controladors gals (EUROPA PRESS)
Vueling cancel·la 24 vols aquest dimarts per la vaga del controladors gals
Vueling cancel·larà aquest dimarts 24 vols amb origen o destinació en aeroports de Barcelona, València, París, Lisboa, Bordeus, Nantes, Roma, Londres, Amsterdam, Copenhaguen, Milà i Praga, a causa de la vaga de controladors aeris francesos, segons han explicat fonts de la companyia a Europa Press.
JOBarcelona'17 oferirà 8.000 places d'ocupació o pràctiques per a joves (GENERALITAT)
JOBarcelona'17 oferirà 8.000 places d'ocupació o pràctiques per a joves
La quarta edició del Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional JOBarcelona preveu oferir 8.000 oportunitats d'ocupació o pràctiques per a joves en més d'un centenar d'empreses, ha informat aquest dilluns l'organització en un comunicat.
Cambra (Port de Barcelona) confia que la negociació eviti la vaga d'estibadors (Europa Press)
Cambra (Port de Barcelona) confia que la negociació eviti la vaga d'estibadors
El president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha dit aquest dilluns que confia que la negociació amb totes les parts implicades serveixi per evitar la vaga dels estibadors portuaris, que han anul·lat les aturades previstes per a aquest dilluns i dimecres però mantenen les de divendres.
Amazon tria Barcelona com a seu per donar suport als venedors del sud d'Europa i crearà 500 ocupacions (AMAZON)
Amazon tria Barcelona com a seu per donar suport als venedors del sud d'Europa i crearà 500 ocupacions
Amazon ha tornat a apostar per Espanya, concretament per Barcelona, per obrir el seu 'Seller Support Hub' del sud d'Europa, un centre multilingüe que donarà suport a les petites empreses franceses, italianes i espanyoles que venen els seus productes a través del mercat web de la companyia, segons ha informat aquest dilluns el gegant del comerç electrònic en un comunicat.
FGC transporta 184.000 persones durant el Mobile, un 21% més que el 2016 (FGC)
FGC transporta 184.000 persones durant el Mobile, un 21% més que el 2016
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha transportat durant els quatre dies del XII Mobile World Congress un total de 184.062 persones, un increment del 21% respecte a l'anterior edició de l'esdeveniment en 2016, ha informat aquest dijous en un comunicat.
ARTS
arts aldia

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies