La titular del DARP encoratja el sector a desenvolupar iniciatives per a la comercialització del producte
ACN
Tarragona.-La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha reconegut aquest dilluns, en el marc d’una visita a les confraries de pescadors de Cambrils, Tarragona i Torredembarra, la “implicació” del sector pesquer tarragoní en el Pla de millora i competitivitat del peix blau engegat pel Departament. També ha subratllat la “voluntat” d’iniciar actuacions que puguin ajudar al manteniment de la sostenibilitat econòmica d’aquests pescadors. Serret ha conegut de primera mà el sistema de concentració del peix blau de la llotja de Tarragona, un mètode pioner a Catalunya en virtut del qual es disposen unes instal·lacions per a la manipulació i l’envasat d’aquest producte.
Serret ha encoratjat el sector a continuar buscant sinergies i a desenvolupar iniciatives per impulsar la comercialització del peix blau i ha recordat a pescadors i armadors que el DARP treballa “activament” amb el sector pesquer per millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector. El Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum (peix blau), elaborat entre el Govern, el sector i la comunitat científica, s’emmarca dins d’un model propi de governança pesquera i preveu una bateria d’actuacions que abordaran des d’aspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls.