Actualizado 01/12/2016 18:42

El Parc d'Aigüestortes es marca com a repte aconseguir la certificació 'Destinació Turística Starlight'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

ACN

Espot.-El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'ha marcat com a repte de futur aconseguir la certificació 'Destinació Turística Starlight', segons s'ha informat al Patronat del Parc. Les destinacions turístiques Starlight són espais visitables amb bones condicions per a la contemplació dels estels, atesa la seva protecció de la contaminació lumínica. Starlight és una Fundació vinculada a la Unesco. El primer punt de l'ordre del dia de la reunió del Patronat ha estat l'elecció del nou president Josep Enric Llebot que pren el relleu a Ruben Farelo. De l'elecció de Llebot s'ha destacat el seu perfil acadèmic, internacional pel que fa al coneixement de d'altres parcs i del funcionament de l'administració.

El Parc s'ha marcat com a altres reptes aconseguir el foment del turisme de natura, amb els màxims nivells de protecció, i d'implicar el territori en la seva governança. Els reptes més importants del nou president seran, segons ha manifestat, 'després d'uns anys de sèries dificultats econòmiques caldrà recuperar i augmentar les dotacions econòmiques que han de permetre poder respondre amb rigor als projectes de conservació i recerca en marxa, i plantejar-ne de nous'. Actualment, tres quartes parts del finançament del Parc venen de la Generalitat i una quarta part arriba del govern de l'Estat.Llebot també ha parlat d'aconseguir el foment del turisme de natura en el Parc i en la seva àrea d'influència, consensuant amb els agents del territori les línies d'actuació, sempre tenint en compte que s'han de fer compatibles els màxims nivells de protecció amb la voluntat que el Parc sigui un motor de desenvolupament local. Actuacions executades i projectadesDurant la reunió del Patronat s'ha aprovat el programa d'actuacions de cara al 2017. Els quatre eixos bàsics són la millora de l'accés de Sant Maurici com a via principal d'accés i vial de seguretat; consolidar i mantenir l'equip de gestió (especialment dels centres d'Espot i Llessui), participar en projectes internacionals (Green, Replim, Florapyr i LimnoPirineus); i complir els objectius del Sistema de Gestió Ambiental, ha dit Mercé Aniz, directora del Parc.Llebot és catedràtic de física de la matèria condensada al departament de Física de la UAB. Ha estat degà de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de Girona (UdG), director del Centre d’Estudis Ambientals, i director del departament de física i vicerector de política econòmica i organització de la UAB. Entre el 2011 i el 2016 ha estat Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. És membre de l'Institut d'Estudis Catalans, del qual ha estat Secretari Científic, president de la Societat Catalana de Física, membre del consell de la divisió de física ambiental de la Societat Europea de Física, i membre de la Unió Americana de Geofísica i de la Societat Meteorològica Americana.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés