Publicado 27/12/2016 16:50

L'ICF invertirà 12 milions d'euros en noves empreses

Ho farà per mitjà dels fons de capital llavor i directament en 'start-ups' a través de préstecs participatius i capital

ACN

Barcelona.-L'Institut Català de Finances (ICF) invertirà 12 milions d'euros en noves empreses. Concretament invertirà 6 milions en fons de capital llavor que inverteixin en empreses catalanes de nova creació i 6 milions més directament en 'start-ups' mitjançant préstecs participatius i capital. L'ICF invertirà aquests recursos a través d'IFEM - Instruments Financers per a Empreses Innovadores, la filial de l'entitat financera pública catalana especialitzada en el suport financer a l'emprenedoria.

Inversió en fons de Capital Llavor L'ICF preveu invertir 6 milions d'euros en societats i fons de capital risc llavor que inverteixin en empreses de nova creació i en les primeres etapes d'expansió. La inversió d'aquests fons de capital llavor ha d'anar adreçada especialment a 'start-ups' innovadores amb un alt potencial de creixement.L'objectiu és dinamitzar la inversió privada en l'àmbit del capital risc llavor i facilitar l'accés al finançament a aquest tipus d'empreses a través de la diversificació de les seves fonts per captar recursos. L'ICF ha obert una crida de manifestació d'interès (concurrència pública) a través de la seva societat filial IFEM - Instruments Financers per a Empreses Innovadores, per tal de seleccionar aquests nous fons en els que coinvertirà en forma de capital, mitjançant participació minoritària. Per poder optar a aquesta inversió, els fons hauran de disposar d'un mínim de 5 milions de capital privat ja compromès i assolir un volum de capital mínim compromès de 15 milions d'euros, inclosa l'eventual participació de l'ICF. Des de l'any 2010, mitjançant aquesta fórmula, l'ICF ja ha invertit un total de 8 milions d'euros en deu fons de capital llavor a Catalunya. Aquests deu fons participats per l'ICF, conjuntament amb altres inversors privats, han invertit 38,4 milions d'euros en 88 empreses innovadores de nova creació o bé en les primeres etapes d'expansió. Inversió directa en 'start-ups' Des de 2012, l'ICF també finança directament empreses de nova creació mitjançant préstecs participatius d'entre 50.000 i 200.000 euros. A través d'aquesta via, l'entitat financera pública catalana ja ha invertit 9,7 milions en 63 start-ups catalanes. En els propers dos anys, l'ICF preveu invertir 6 milions d'euros en el finançament directe a empreses innovadores de nova creació. Com a novetat l'entitat podrà invertir una part d'aquests recursos en el capital d'aquest tipus d'empreses, en funció del potencial del projecte; així com també participar en posteriors rondes de finançament, amb préstecs participatius addicionals, si s'escau, per tal d'ajudar-les a créixer i consolidar-se.L'ICF ha estat coinvertint en aquestes empreses amb inversors privats provinents de les xarxes de 'business angels' que operen a Catalunya. A partir de l'any vinent l'entitat ampliarà l'abast de la seva col·laboració amb el sector privat i també coinvertirà directament en 'start-ups' conjuntament amb acceleradores, venture builders i fons de capital llavor.El 2016, l'ICF ha invertit 2,25 milions d'euros en el finançament directe a quinze 'start-ups' mitjançant préstecs participatius.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés