Actualizado 29/04/2017 14:04

La Fira Q mostra el potencial econòmic de Balaguer amb 125 expositors

Agencia Catalana de Noticias
ACN

El certamen recupera el sector de l'automòbil en un saló on es presenten les principals novetats de les marques

ACN

Balaguer.-Balaguer exposa el seu potencial econòmic en una nova edició de la Fira Q, un certamen multisectorial que aquest any creix fins als 125 expositors, una trentena més que l'any passat. Com a principal novetat, la fira recupera el sector de l'automòbil després de 12 anys d'absència amb un saló on les marques presenten les seves principals novetats, entre les quals molts vehicles híbrids. Aquest any la mostra s'allarga un dia més aprofitant que dilluns 1 de Maig és festa i ha programat una setantena d'activitats paral·leles. La gastronomia i els productes de proximitat són els pals de paller d'aquest aparador firal de la capital de la Noguera, que també consolida els sectors de comerç i serveis i el de construcció i habitatge. També per primera vegada el Parc Astronòmic del Montsec ofereix tallers d'observació del sol amb telescopis a l'exterior del recinte.

Seguint el model estrenat l'any passat, el pavelló firal d'Inpacsa es divideix en quatre grans àrees amb zones de demostració que tenen activitat constant tot el dia. L'objectiu és "donar a conèixer la qualitat del teixit econòmic de Balaguer i la seva àrea d'influència a través d'una fira activa i dinàmica", segons l'alcalde, Jordi Ignasi Vidal. L'alcalde remarca l'èxit del model d'un certamen que des del 2016 és "totalment industrial i comercial" de manera que "promocionem la ciutat des del seu teixit productiu".El de l'automòbil s'ha sumat a la resta de sectors considerats pilars de l'economia de la ciutat. S'ubica en una carpa annexa on s'exposen una trentena de vehicles que són novetats de les divuit firmes representades. Els expositors celebren tornar a tenir un lloc al certamen i veuen positiu que s'hagi optat pel vehicle nou ja que "de fires de segona mà i de quilòmetre zero ja se'n fan d'altres".Aquest dissabte la fira acull la jornada tècnica de la Mel, amb concurs inclòs, que s'ha convertit en un referent pel sector apícola i ha reunit un centenar de participants, . Precisament, la mel també ha protagonitzat un dels tallers de degustació que s'ha fet aquest migdia, just després d'un maridatge de vi amb formatges. Són tastos que s'ofereixen a l'espai de la Diputació de Lleida, on també es podran degustar fins dilluns xocolates veganes, coques, olis o cerveses artesanes.A més, per 4 euros, els visitants poden degustar les especialitats de la tradicional coca de recapte de la Noguera que presenten una vintena de forns de la comarca.A la zona de demostració del sector de gastronomia i restauració aquest dissabte s'ha presentat l'últim llibre de l'escriptor i assessor gastronòmic Josep Maria Morell, 'La cuina dels dijous'. En aquest mateix espai s'hi han programat diversos tallers i sessions de 'showcooking'. Demà diumenge s'hi celebrarà el tercer Concurs de Cuina Fira Q Balaguer 'De la nostra terra al plat' i dilluns s'hi elaborarà La Gastrimàrgia, guanyadora de la 'tapa de l'any' a Catalunya, a càrrec del restaurant balaguerí Tastet del Reng.La resta de sectors també tenen el seu propi programa d'activitats. El del comerç inclou desfilades de moda, presentacions de nous establiments o xerrades d'estilistes, mentre que el de construcció i habitatge dedica sessions a l'estalvi energètic, l'autoconsum o els sistemes d'aïllament.La Fira no tanca al migdia i està oberta de les deu del matí fins a dos quarts de nou del vespre ininterrompudament. Pels que es vulguin quedar a dinar els restauradors de la ciutat preparen un menú especial en un espai on també hi ha música en directe. L'Ajuntament de Balaguer promociona aquest any l'Escola Municipal de Música, que organitza diferents audicions durant els tres dies de certamen. Jornada sobre el porcUna altra novetat de la Fira Q d'aquest any és la jornada sobre 'El porc de qualitat amb beneficis saludables' que es farà dilluns al matí. Consta de tres blocs: el primer sobre 'La Carn de porc: per a una dieta equilibrada'; el segon sobre 'El porc ibèric: plaer i salut'; i el tercer que presentarà el 'Porc del Baró: qualitat, proximitat i aliment saludable'. Durant la jornada es difondran els resultats d'un estudi fet per l'IRTA sobre 'Optimització de l'engreix de porcí: alimentació i qualitat de producte'. La jornada l'organitza l'Associació Gastronòmica Amics de l'Ibèric de Balaguer i el Restaurant Racó Ibèric.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés