Publicado 16/12/2016 18:33

La Diputació de Barcelona aposta per donar suport als municipis en el desplegament de polítiques contra l’LGTBIfòbia

L’ens preveu haver col·laborat amb tots els municipis de la demarcació l’any 2019

ACN

Barcelona.-El diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni García, ha presentat aquest divendres el Programa LGTBI que desplega la corporació per impulsar polítiques municipals d’identitat i diversitat sexual. Garcia ha assenyalat que l’objectiu és ajudar els ajuntaments a desenvolupar plans per garantir els drets del col·lectiu. Es tracta d’un conjunt d’accions per donar suport, tècnic i econòmic als municipis de la demarcació en el desplegament de les seves competències en aquest àmbit. La Diputació preveu haver donat suport a tots els consistoris l’any 2019.

El Programa LGBTI de la Diputació ofereix als municipis, a partir del 2017, una guia per a l’elaboració de plans locals d’igualtat LGBTI i altres recursos adreçats també a la ciutadania com ara tallers i cursos de formació; suport d’activitats institucionals; suport a les entitats de persones LGBTI; programació d’activitats; un espai web propi amb continguts i recursos; la sèrie ‘LLiures i Iguals’, produïda per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) de la Diputació, sobre relats personals i experiències dels portaveus del col·lectiu LGBTI.LGTBIfòbia a CatalunyaL’Informe Estat LGBTIfòbia a Catalunya (2015), de l’Observatori contra l’Homofòbia, diu que l’any 2015 es van rebre 113 incidències LGBTIfòbiques a Catalunya. Un 31% dels casos van ser agressions (verbals, físiques, assetjaments, etc.), patides per homes gais i\/o bisexuals (un 55,7%), per persones transsexuals i persones bisexuals (un 26,6%) i, per dones lesbianes i\/o bisexuals (un 11,5%). Per demarcacions, les incidències es van distribuir en un 51,7% a la de Barcelona, un 25,6% a la de Girona, un 14,7% a la de Lleida i un 8,1% a la de Girona. La majoria dels episodis de violència es van donar principalment a l’espai públic, essent freqüents als transports públics. L’insult o la mofa són la forma més freqüent de discriminació.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés