Actualizado 20/01/2017 12:48

Antoni Taulé s’instal·la a la Fundació Stämpfli de Sitges amb ‘Lux’ proposant un “joc de llums i espais”

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La mostra reuneix 30 obres de l’artista sabadellenc, que es podran veure fins el setembre

ACN

Sitges.-L’artista Antoni Taulé inaugura aquest divendres a la Fundació Stämpfli de Sitges l’exposició ‘Lux’, plantejada com un “joc de llums i espais”. La mostra, ubicada a les sales 1 i 2, reuneix fins a 30 fotografies i pintures de tota la seva trajectòria, oferint un contrast entre les tècniques utilitzades al llarg de més de 50 anys. D’aquesta manera, Taulé juga entre els grans espais on s’exposen les obres i el contingut d’aquestes, on hi transmet la llum de maneres diverses. És per aquest motiu que l’ens Museus de Sitges destaca que ‘Lux’ és un “diàleg entre llums, espais, dimensions i sensacions”. La mostra es podrà visitar a la Fundació Stämpfli tots els divendres, caps de setmanes i festius, fins el 3 de setembre.

L’obertura de ‘Lux’ a Sitges significa el retorn d’Antoni Taulé al municipi després de 50 anys de l’última vegada que hi va exposar. El 1967, quan feia un any que havia ofert la seva primera mostra a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, Taulé va ser convidat a exposat al Palau Maricel mentre pintava al Racó de la Calma. A partir d’aleshores, pocs anys després, l’artista va començar a viatjar arreu del món fins instal•lar-se a París. Durant aquests mig segle de carrera artística, Antoni Taulé ha fet 75 exposicions individuals i més de 200 mostres col•lectives. Ara, se’n pot veure un tast a la Fundació Stämpfli de Sitges.Referent de l’escenografiaParal•lel al món de la pintura i la fotografia, però, Antoni Taulé ha confeccionat decorats per a grans muntatges teatrals d’obres signades per Anton Txèkov, David Mamet, Àngel Guimerà, Marguerite Duras, Molière, Mercè Rodoreda, Francis Poulenc, Georges Bernanos i Henry James. Alhora, també ha treballat en els decorats dels principals teatres de París, Nova York , Madrid i Barcelona, i ha guanyat el Premi Nacional d’Escenografia de la Generalitat de Catalunya amb l’obra ‘Per un sí o per un no’, de Nathalie Sarraute, i el Premi de la Crítica per l’escenografia de ‘La corona d’espines’, de Josep Maria de Sagarra.Ocasió per fer aflorar el fons de la Fundació StampflïMentre ‘Lux’ s’exposa a les sales 1 i 2, l’espai número 3 de l’equipament acull una selecció del fons de la col•lecció de la Fundació Stämpfli, amb un centenar d’obres de prop de 60 artistes. Entre els autors, hi ha Pere Stämpfli, François Arnal, Gérard Titus-Carmel, Daniel Dezeuze, Mark Brusse, Horacio García-Rossi i Rafael Canogar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés