Publicado 24/11/2016 14:24

AMPLIACIÓ:Joel Castanyé, xef de la Boscana de Bellvís: "Va ser una gran sorpresa i estic molt content per la meva família"

Han aconseguit l'estrella Michelin després de trenta anys dedicats a la cuina amb un restaurant gastronòmic de només vuit taules obert fa dos anys

ACN

Bellvís.-La família Castanyé fa trenta anys que es dedica a la cuina. Abans amb el restaurant el Resquitx de Mollerussa i des de fa vuit anys amb la Boscana de Bellvís (Pla d'Urgell). Van començar centrant-se en celebracions i banquets i fa dos anys van decidir obrir a les mateixes instal·lacions un restaurant gastronòmic de només vuit taules en què, asseguren, mimen molt l'espai i el menjar. Amb ell, han guanyat la seva primera estrella Michelin. "Estàvem a Girona, a la gala, i vam rebre la notícia amb molta il·lusió", explica Joel Castanyé, el xef i copropietari juntament amb els seus dos germans i la seva mare de la Boscana. "Estic molt content, sobretot per la meva família, perquè fa molts anys que ens dediquem a aquest ofici que és meravellós", ha explicat. "Estem súper il·lusionats i va ser una sorpresa meravellosa ja que només fa dos anys que hem obert i tenir ja l'estrella és espectacular", reconeix. Amb la Boscana, Lleida ja compta amb tres restaurants amb estrella Michelin, juntament amb el Malena de Gimenells (Segrià) i El Fogony de Sort.

Joel Castanyé rebia aquest dijous al matí amb un gran somriure les felicitacions que li arribaven a través dels telèfons i personalment. "El telèfon no ha parat en tot el matí. Se'm va acabar la bateria ahir a la nit i tinc el mòbil col·lapsat de watsaps que no he pogut encara llegir", explica mentre atén el telèfon, la premsa i la cuina. El xef de la Boscana explica que una de les particularitats del restaurant és la renovació constant perquè el client que repeteixi sempre trobi plats nous i també el fet que, si el client vol, pot fer l'aperitiu dins la cuina. A més de la carta, compten amb dos menús, el de la mama Roser, de 42 euros, que és més tradicional, i el gran menú germans Castanyé, amb producte més singular i més extens, de 62 euros. El xef assegura que seguiran amb la mateixa política de preus i destaca que el seu plat estrella és el caneló tradicional, que es pot trobar tant a la carta com als dos menús degustació. També destaca com a plats "estrella" l'espatlla de cabrit rostida amb vi Costers del Segre i les postres 'Deu maneres de servir la xocolata', que es munta i se serveix davant el client.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés