Publicat 09/06/2016 16:30

El Tast a la Rambla l'omple de gastronomia i Ada Colau elogia recuperar l'avinguda

Gala Pin, Ada Colau, Joan Oliveras y Roser Torras
EUROPA PRESS

L'esdeveniment té 50 restaurants i 83 cuiners i oferirà 53 tallers fins al diumenge

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

La tercera edició del Tast a La Rambla omplirà la part baixa d'aquesta avinguda de la capital catalana de gastronomia des d'aquest dijous fins al diumenge, en un esdeveniment que permet també recuperar la via per als barcelonins, segons ha elogiat l'alcaldessa, Ada Colau, en la inauguració de l'esdeveniment a l'Arts Santa Mònica.

Colau ha assegurat que l'esdeveniment no representa només una ocasió per difondre i degustar la gastronomia, sinó que és també "una expressió d'amor cap a la Rambla", ha dit al costat de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin; el president d'Amics de la Rambla, Joan Oliveras, i la directora del Grup GSR, Roser Torras.

"Estimem molt la Rambla, i no la donem en absolut per perduda. La considerem una prioritat i és un dels espais públics més emblemàtics de la ciutat i del món", ha defensat la primera edil en la inauguració, després de la qual s'ha lliurat el premi del Concurs Tapes i Vermut a Fonda España pel seu xipiró farcit de capipota, 'mojo verde' i escorces de porc al pebre vermell de la Vera.

Ha avisat que, "si la Rambla acabés sent un passatge turístic, els mateixos turistes es decebrien", ja que volen conèixer la Rambla real i ciutadana, segons l'alcaldessa, que ha confiat que el Tast a La Rambla pugui inspirar altres sectors per fer esdeveniments que contribueixin que la ciutat es bolqui a la Rambla.

La regidora del districte ha recordat que l'Ajuntament ha col·laborat amb l'esdeveniment amb 50.000 euros procedents de la taxa turística i ha defensat que el Pla Especial de la Rambla contribuirà a recuperar-la per als barcelonins, i ha afegit: "El pla especial és una gran eina, però hem de fer moltes intervencions i altres eines efímeres, com el Tast a La Rambla, per tornar a posar-la en l'imaginari dels barcelonins".

El president d'Amics de la Rambla --entitat que organitza l'esdeveniment al costat del Grup GSR-- ha coincidit a ressaltar que el Tast a La Rambla aspira a atreure els barcelonins a l'avinguda i també a "socialitzar la cuina", i ha destacat la importància del pla especial per a la via i els seus entorns i ha confiat que es desenvolupi aviat.

Torras ha defensat que aquest és un esdeveniment "molt ciutadà", ha remarcat que té 53 tallers, 50 restaurants i 83 cuiners participants, i ha recordat que en aquesta edició estrenen un sistema de pagament mitjançant una targeta especial per a l'esdeveniment que es podrà carregar amb l'import que desitgi el comensal i que substituirà el sistema de tiquets.

L'esdeveniment --que en l'anterior edició va rebre més de 550.000 visites-- té la participació de xefs i pastissers d'establiments com Espai Kru, Dos Palillos, Gaig, Caelis, Mano Rota, Oaxaca, Petit Comitè i Via Veneto, i també de restaurants d'obertura recent, entre els quals hi ha Alquímia Fogo, Elephant Crocodile Monkey, Estimar i Tío Carlos.

NOVETATS

Introdueix per primera vegada aquest any una secció d'entrepans --amb establiments com Sagàs, Monvínic, Filete Rus i La Puntual-- i un nou espai per a activitats, que se sumen a altres iniciatives com 'showcookings' i tallers de cuina, vins i postres.

L'esdeveniment divideix la proposta de degustació en temàtiques culinàries --entre les quals hi ha pastisseria, tapes i platerets, tradicional i d'autor-- i comptarà un altre cop amb tallers i 'showcookings' que se celebraran a l'Arts Santa Mònica i en el nou espai Escenari Estrella Damm, que acollirà demostracions i actuacions musicals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés