Actualitzat 03/03/2015 12:29

Onze raons per les quals WhatsApp empitjora la teva vida

WhatsApp
Foto: FLICKR/CC/DOWNLOADSOURCE.FR

MADRID, 3 Mar. (Álvaro Velasco/Portaltic) -

La meva relació amb aquesta aplicació de missatgeria instantània és d'amor-odi. Hi ha molts motius pels quals odio la seva existència però no puc viure sense ella. Si no l'he eliminat del meu telèfon mòbil ha estat per falta de valor, per no poder-me imaginar una vida sense WhatsApp. Tot i això, aquí teniu deu motius pels quals odio l''app'.

QUE TINGUIS EL MEU TELÈFON NO VOL DIR...

   ...que em puguis escriure al WhatsApp. És un dels principals inconvenients d'aquesta aplicació. Qualsevol persona que tingui el teu telèfon a la seva agenda et pot escriure, veure la teva foto de perfil o l'estat que hagis posat. Si tens l'agenda del telèfon sincronitzada amb aplicacions com LinkedIn, podràs accedir al WhatsApp d'una pila de persones que segurament no voldrien que ho fessis.

GENERA MALENTESOS

   La conversa escrita és un camp minat per crear conflictes. No s'entenen les ironies i un comentari benintencionat pot convertir-se en el motiu d'una discussió de grans dimensions. Fins i tot llançar una floreta a algú es pot entendre com sobrepassar la línia de la confiança. Cal tenir molta cura no només en el què es diu, si no en el com s'escriu allò que es diu.

UN NIU PER ALS COVARDS

   A vegades és complicat donar la cara i dir a algú que no aniràs a una cita. Fins i tot hi ha gent que ha utilitzat WhatsApp per tallar una relació evitant així l'enfrontament cara a cara. Moltes persones cinc minuts abans que hagis quedat amb elles t'envien un missatge amb un 'al final no puc'. És la mateixa gent que es va acomiadar de tu un dia amb un 'aquesta setmana et truco'. Un dia, el 2006.

PÈRDUA DE TEMPS

   Quantes hores al dia passes enganxat al WhatsApp? En què inverties aquest temps fa uns anys? Si la resposta no és 'parlar per MSN Messenger', llavors feies coses molt més productives en el teu temps lliure. Això no només passa amb les aplicacions de missatgeria instantània. Si hi sumes les xarxes socials, segur que són diverses hores improductives al dia.

PÈRDUA DE VIDA

   Unit a l'anterior, la vida 2.0 ens ha restat molta realitat i improvisació. De poder passar temps amb gent coneguda, tendim a tancar-nos en els nostres perfils digitals i a relacionar-nos cada cop menys. En algunes ocasions és molt més fructífer prendre un cafè amb algú que diverses hores de conversa via xat. I molt més divertit.

MALA EDUCACIÓ

   Hi ha gent que no queda per prendre una cervesa. Queda per tenir algú que l'acompanyi mentre mira el seu telèfon. El més curiós és estar parlant amb un subjecte A per WhatsApp mentre et prens una cervesa amb un subjecte B, perquè possiblement quan estiguis prenent una cervesa amb el subjecte A parlaràs per WhatsApp amb el B. De bojos.

PÈRDUA DE CONCENTRACIÓ

   Eines com WhatsApp fan que perdem concentració ja que ens poden arribar notificacions durant les 24 hores del dia. Per tant serem menys productius tant a la feina com als estudis. Segurament les hores perdudes a WhatsApp s'hauran traduït en suspensos de milers d'estudiants.

ELS MALEÏTS GRUPS

   Poc es pot dir que no s'hagi dit. Hem de començar a acceptar que sortir d'un grup de WhatsApp no és un senyal de mala educació, és un senyal de voler mantenir la salut mental. Alguns grups tenen milers de missatges. A part dels memes, fotos i muntatges.

PRIVACITAT

   Facebook és una base de dades grandiosa. Té milions d'usuaris. Amb la compra de WhatsApp, les dades que pot manejar la companyia són inimaginables. La falta de privacitat d'aquesta eina és un dels principals desavantatges enfront a altres aplicacions similars com Telegram. A més, pot resultar bastant senzill suplantar la personalitat d'una altra persona, cosa bastant més complicada a altres eines.

CONVERSA INTRANSCENDENT

   Si calgués pagar per missatge enviat... Analitza les teves converses recents de WhatsApp i pensa quines són de verdader interès. Parlar durant hores via xat no vol dir que coneguem millor una persona. Moltes vegades ho fem per inèrcia caient en converses intranscendents. Com a mínim a un bar serien més divertides.

OMPLE EL TEU MÒBIL D'ESCOMBRARIES

   WhatsApp consumeix bateria, dades, capacitat de memòria del mòbil sense que tu te n'adonis. Cada dia ens arriben fotos, vídeos, tonteries que hem vist mil cops i que així i tot descarreguem. Aconseguim que el nostre mòbil, i en molts casos el nostre compte de Dropbox, s'omplin de coses que ni volem ni necessitem.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés