Actualitzat 29/03/2017 20:20

Marín obre la porta a deixar sense edificar la zona cultivada de Cal Trabal a L'Hospitalet

L'alcaldessa recorda que la primera reforma de la Granvia també va tenir els seus detractors

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 16 oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, considera "factible" una modificació del Pla Director Urbanístic (PDU) de la Granvia per deixar completament sense edificar la zona cultivada del sector de Cal Trabal, tal com reclamen algunes de les al·legacions presentades contra el projecte.

En una entrevista d'Europa Press, Marín ha manifestat que "totes les al·legacions presentades s'estudiaran i, possiblement, algunes d'elles es tindran en consideració, totalment o parcial, sempre que millorin el planejament publicat, perquè sempre hi ha marge de millora".

En aquest sentit, l'alcaldessa veu factible la proposta elaborada per l'Associació de Veïns de Bellvitge perquè no es col·loqui cap edifici a l'àrea compresa entre el camí al riu Llobregat i Cal Trabal, de manera que una hectàrea de zona cultivada actualment afectada pel pla quedaria lliure d'edificis.

"Em consta que l'Associació de Veïns de Bellvitge ha fet una proposta que, si es té en compte aquesta al·legació, possiblement pot millorar una mica més aquest pla que és un projecte estratègic no només per a l'Hospitalet sinó per a tot Catalunya", ha assenyalat Marín.

El passat 8 d'octubre va acabar el període d'informació pública del Pla Director Urbanístic Granvia-Llobregat, que preveu la transformació d'un tram d'un quilòmetre de l'autovia C-31 a l'altura de l'Hospital de Bellvitge, la creació d'un parc de 28,5 hectàrees i la definició de nous pols d'activitat econòmica vinculats al sector de la biomedicina.

AL·LEGACIONS CONTRA EL PLA

El pla ha rebut al·legacions per part de diferents grups municipals, com C's, que reclama una suspensió de l'aprovació definitiva i la celebració d'una consulta ciutadana; el PP, que planteja reduir l'edificabilitat a la zona de Cal Trabal; ICV-EUiA-Pirates i la CUP, que demanen la paralització definitiva del pla, i ERC, que planteja suprimir els edificis previstos en el sector de Cal Trabal.

També han presentat al·legacions l'Associació de Veïns Independent de Bellvitge, les entitats ecologistes Depana i La Saboga i l'Assemblea No més blocs, que demanen la paralització del projecte, i ara el pla està sotmès fins a principis de novembre al tràmit d'audiència a l'Ajuntament de L'Hospitalet.

Davant de les al·legacions contràries al pla, l'alcaldessa de L'Hospitalet ha assegurat que el PDU Granvia tindrà "un gran benefici per a la ciutat ja que suposarà la creació d'un parc en una zona que ara és privada, la recuperació del riu i del patrimoni històric i la depressió de la Granvia perquè tot aquest espai sigui atractiu per a les empreses del sector biomèdic".

Marín ha recordat que la primera reforma de la Granvia i la creació de la plaça d'Europa també van ser al principi un projecte criticat que ha acabat sent un "èxit", i ha descartat sotmetre a consulta ciutadana el pla director urbanístic en el seu conjunt.

CANVIS EN CAN RIGAL

Al nord de L'Hospitalet, la ciutat té pendent una altra actuació urbanística de gran envergadura, el pla de Can Rigal, que s'ha aprovat el 2006 per a la transformació d'un espai de 250.000 metres quadrats al costat de la carretera de Collblanc i limítrof amb els termes municipals de Barcelona i d'Esplugues de Llobregat, que va quedar aparcat a causa de a la crisi econòmica.

L'alcaldessa de l'Hospitalet ha explicat que l'Ajuntament ha parlat amb el Futbol Club Barcelona i amb la resta de propietaris sobre el planejament de Can Rigal, ja que actualment és "insostenible", segons Marín, pel cost que suposaria traslladar la subestació elèctrica d'Endesa.

"Hauríem de ser capaços de reinventar i redissenyar tot el projecte per fer un pla viable, possible i realista, perquè si tens un pla excel·lent, però inassumible econòmicament, ningú et vindrà a realitzar-lo", ha apuntat.

Pel que fa a la situació de la masia de Can Rigal, l'alcaldessa ha manifestat que estan negociant amb el Futbol Club Barcelona per garantir la conservació de l'edifici i que la solució podria passar per "treure la masia del pla urbanístic i veure com es pot actuar com més aviat millor per preservar-la".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés