Publicat 24/11/2014 19:31

L'oposició en bloc critica a l'Ajuntament la seva "opacitat" sobre la Marina del Port Vell

Comisión de Hábitat Urbano y Medio Ambiente del Ayuntamiento de Barcelona
EUROPA PRESS

PSC, PP, ICV-EUiA i ERC forcen el govern municipal a informar de la seva evolució cada mes

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Els quatre grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona --PSC, PP, ICV-EUiA, ERC-- han acusat aquest dilluns el govern municipal d'"opacitat" davant del presumpte cas de blanqueig de capitals de l'operació de la Marina del Port Vell, investigat per l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

En una sessió extraordinària de la Comissió municipal d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient, els quatre grups han aprovat una moció que obligarà el govern municipal a presentar un informe a cada reunió de la comissió --tots els mesos llevat d'agost-- i a més, el govern municipal haurà de donar compte de "totes les gestions" que ha fet sobre aquesta concessió.

El debat entre els portaveus ha estat encès, els grups de l'oposició han coincidit a lamentar l'actitud de l'equip de govern, i el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha fet ús d'un dels dos torns de paraula als quals tenia dret.

Vives ha assenyalat que l'única informació que ha rebut de l'OAC és que ha obert una investigació per investigar el procés de concessió d'aquest projecte, que es va aprovar el 2010, a l'anterior mandat, quan el PSC i ICV-EUiA governaven en minoria.

També ha concretat que l'alcalde, Xavier Trias, va rebre una carta del director de l'OAC, Daniel De Alfonso, datada de febrer del 2014, quan va informar que havia rebut una denúncia "per presumptes irregularitats en la concessió administrativa" del projecte, per la qual cosa iniciava actuacions d'ofici.

En canvi, els quatre portaveus dels grups de l'oposició han coincidit en les seves intervencions a qüestionar l'actitud de Vives i el govern municipal, i han lamentat que no hagi secundat les seves demandes i no hagi concretat més sobre aquest cas.

Carmen Andrés (PSC) ha demanat més transparència, mentre que Janet Sanz (ICV-EUiA) i Eduardo Bolaños (PP) han acusat el govern municipal de quedar-se impassible davant de les demandes de l'oposició.

"No pot ser que no tingui res a dir", ha dit l'edil ecosocialista, que ha recordat que l'adjudicació d'aquest projecte es va fer el 2012 amb el suport de CiU i PP; i el popular Bolaños ha recordat que la d'aquest dilluns ha estat la segona convocatòria extraordinària de la Comissió d'Hàbitat Urbà per abordar de manera monogràfica aquest assumpte.

El regidor popular ha recordat que, aquesta tardor, en un informe, l'Oficina Antifrau "ha conclòs dient que es veuen indicis de delicte" en aquest cas, entre els quals hi ha blanqueig de capitals, per la qual cosa seria necessari una explicació més detallada de l'equip de govern.

En nom d'UpB --on s'integra ERC--, Jordi Portabella ha destacat que el seu grup ha estat l'únic que tant en aquest mandat com en l'anterior s'ha oposat a la Marina, i ha demanat explicacions sobre "la procedència dels diners" que van permetre iniciar les obres.

La comissió d'aquest dilluns s'ha celebrat setmanes després que l'OAC remetés a la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) del Banc d'Espanya un informe sobre el projecte de la Marina del Port Vell, en trobar indicis d'un possible blanqueig de capitals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés