Actualitzat 01/08/2016 14:09

Les festes de Gràcia amplien la seva vocació inclusiva i arribaran a 20 carrers

El concejal Eloi Badia y la presidenta de la Fundació F.M.De Gràcia C.Carbonell
EUROPA PRESS

Donarà visibilitat a una campanya a nivell de ciutat contra la violència masclista per sensibilitzar

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

Les Festa Major de Gràcia tornarà a celebrar-se al barri barceloní del dilluns 15 al diumenge 21 d'agost i ampliarà la seva vocació inclusiva i els carrers i places engalanades, que aquest any passen els 20, dos més que en l'edició anterior després de sumar-se el carrer Fraternitat de Dalt i la plaça del Poble Romaní, en unes festes que obrirà la presentadora Imma Sust el diumenge 14 amb el pregó.

La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, i el regidor del districte, Eloi Badia, han destacat aquest dilluns en una roda de premsa que la festa tindrà un pressupost semblant al d'anys anteriors ---500.000 euros, ha citat Badia--- i que també preveu una afluència semblant, d'uns dos milions de visitants.

Paral·lelament als més de 30 espais participants del XVIII Concurs de Guarniment de Balcons i Portalades, entre els 20 carrers i places engalanades es tractarà el rol de la dona al carrer Ciudad Real; els balls de màscares a Puigmartí, la rumba catalana a la plaça del Poble Romaní; l'univers de Jules Verne a la travessia Sant Antoni, i 'Jocs de Tronats' a Fraternitat de Dalt, entre d'altres.

La fundació també ha posat en marxa per quarta vegada els premis populars dels carrers engalanats, que es podran votar a través d'una app entre el 15 i el dissabte 20 d'agost, el mateix dia en què es farà la Diada Castellera, que aquest any tindrà lloc a la tarda i tindrà els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Reus i Castellers de la Vila de Gràcia.

A més, diversos espais acolliran també activitats organitzades per la fundació, entitats i l'Ajuntament, com la plaça del Sol, reconvertida en un espai de Folk, la del Diamant com a seu del Swing, la de la Revolució per a ateneus centrats en arts escèniques i la de les Dones del 36 per a activitats familiars.

INCLUSIÓ I SOLIDARITAT

Badia ha subratllat que la festa segueix fomentant la seva vocació inclusiva amb un pregó i una entrega de premis interpretats amb llenguatge de signes, amb visites adaptades al refugi antiaeri de la plaça del Diamant i amb audiodescripció en alguns dels carrers engalanats.

La Festa Major del barri se sumarà també a la campanya contra la violència masclista impulsada a nivell de ciutat, ha afirmat Badia, que ha dit que volen aprofitar l'oportunitat de la celebració per sensibilitzar els ciutadans, i ha assegurat que a la festa només s'ha denunciat una agressió sexual en una dècada.

Carbonell ha assenyalat que aquest any faran una prova pilot amb productes de la festa i que la fundació s'ha sumat a la campanya solidària de l'associació Conquistant Esglaons per recollir fons destinats a la investigació d'una malaltia minoritària de distròfia muscular, i que potenciaran la campanya 'Respectem el guardit' per garantir la cura i respecte cap als elements que engalanen els carrers i places.

SEGURETAT

Com en anteriors edicions, s'establiran carrers de direcció única per evitar grans aglomeracions i millorar el flux d'entrada de visitants, una cosa que es complementarà un altre cop amb una segona corona de control d'accés supervisada per la Guàrdia Urbana en moments de màxima afluència, una cosa que l'any passat es va portar a terme dues vegades, ha dit Carbonell.

El regidor del districte ha precisat que s'establiran dispositius mixtos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra i que, com a novetat, comptaran amb una unitat d'investigació per abordar incidents que puguin produir-se durant la festa, i després ha descartat que es puguin produir incidents en la festa a causa del desallotjament del Banc Expropiat, perquè creu que han demostrat que no volen interferir en la vida cultural del barri.

Badia ha explicat que, per garantir la convivència, s'ha establert un límit horari en tots els espais, en què les activitats hauran d'acabar a les 2 hores la vigília de dies laborables, i a les 3.30 hores els divendres i dissabtes.

A les places del Sol, Diamant i Revolució l'horari límit serà la 1 de la matinada cada dia perquè les seves activitats no restin públic als carrers, ha assenyalat Badia, que ha recordat que les terrasses ampliaran la seva obertura fins a les 3 o les 3.30 hores segons si és vigília de festiu o laborable.

Després de subratllar que durant la festa la fundació habilitarà un punt perquè els veïns facin suggeriments amb vista a la pròxima edició, en què complirà 200 anys, Carbonell ha destacat que han invertit 30.000 euros per renovar part de l'enllumenat amb tecnologia LED, i que tenen per objectiu seguir avançant en la sostenibilitat i seguretat de la festa.

La presidenta de la fundació ha anunciat que estan treballant amb entitats i comerços del barri en un carnet de la festa major, del qual ha avançat que podria sortir a l'octubre, malgrat que encara no està tancat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés