Actualitzat 30/10/2014 10:10

El FC Barcelona, primer 'supercampió' de Catalunya imposant-se a l'Espanyol en els penals

El Barcelona, supercampeón de Catalunya

Els blaugranes van dominar el derbi des del començament però van anar de més a menys davant d'un Espanyol resistent

BARCELONA, 30 Oct. (EUROPA PRESS)

El FC Barcelona es va imposar al RCD Espanyol a Montilivi (Girona) en la primera edició de la Supercopa de Catalunya i en la tanda de penals després d'empatar el partit (1-1) en el temps reglamentari, un derbi intens amb una part per a cada equip en la qual finalment va decidir el joc decisiu a favor d'un equip blaugrana que va presentar més jugadors del primer equip.

Després d'un tram final de partit, amb ocasions per als dos equips, la Supercopa va haver de decidir-se en la tanda de penals. I això que Jairo i Abraham, per part de l'Espanyol, i Rakitic per partida doble, Munir i Halilovic per part blaugrana van tenir ocasions dignes d'evitar la tanda de penals. No va ser així, i en les penes màximes van estar més encertats els blaugranes, amb gols de Xavi, Halilovic, Grimaldo i Rakitic, qui va posar la 'punta'.

El FC Barcelona va dominar la primera part, gairebé a plaer, i va disposar de més i millors ocasions de gol tot i que únicament Gerard Piqué va aconseguir batre, de cap i molt ben assistit per Luis Suárez, a Pau. En canvi, a la segona part va ser el RCD Espanyol qui va sortir, tot i els múltiples canvis, més 'endollat' i Arbilla va tenir dues bones ocasions, materialitzant la segona.

Va ser un autèntic golàs d'Arbilla de falta directa. Va llançar amb la cama dreta, li va pegar molt dur i amb un efecte semblant a la 'folha seca', superant els tres únics jugadors que va plantar el Barça a la barrera, la pilota va entrar per tota l'esquadra fent inútil l'estirada de Masip. La intensitat blanc-i-blava més gran després del descans va donar aviat els seus fruits.

Així, el títol s'havia de decidir en tan sols 39 minuts, el que faltava per disputar-se després de la igualada 'perica', tot i que finalment es va precisar en la tanda de penals. Després de l'empat, el Barça va continuar disposant de la pilota, amb l'Espanyol gairebé replegat enrere, però la sensació de perill era aquesta vegada més del costat dels de Sergio González, no pas del costat blaugrana. Luis Enrique, descontentament, va continuar movent fitxes per agafar la iniciativa i el comandament.

I això que al començament de la final va ser el Barça el millor i, en concret, un Lluís Suárez que va ocupar el lloc del '9' per demostrar les seves ganes d'integrar-se del tot després de debutar al 'clàssic' sense massa fortuna. En el minut 7 va obligar, amb un bon cop de cap en la frontal de l'àrea petita, Pau a lluir-se. En el 15, en una gran jugada, es va intentar fer un forat dins de l'àrea per rematar a porteria però, després d'escapar-se de Raúl Rodríguez, va veure Piqué desmarcat i li va enviar un centre en forma de globus perquè el central marqués a plaer.

La primera aproximació de l'Espanyol a la primera part va arribar en el minut 33, amb una falta lateral que va penjar Salva Sevilla i va detenir, bé, un Masip que va jugar els seus primers minuts oficials de la temporada. Es va lluir després en la millor jugada espanyolista, prop del descans, quan va detenir un xut de Víctor Álvarez després que aquest arribés fins a ell en una bona acció que no va saber finalitzar. Ben assistit per Salva Sevilla, va tenir sort en el rebot i es va plantar sol davant de Masip, qui va aguantar bé per detenir el xut i quedar-se amb la pilota.

El partit va servir així als dos tècnics per provar jugadors que disposen de pocs minuts habitualment. Luis Enrique va donar 45 minuts a Suárez, 73 a un Adriano que tornava després de la lesió, i tot el partit a Munir, qui sembla haver perdut la grapa del començament de temporada. També va provar Xavi de migcampista per al final del partit, amb molta presència de jugadors del filial.

Per part espanyolista, Sergio va rotar més que el seu col·lega blaugrana i va disposar de menys jugadors habituals del primer equip. Només Raúl Rodríguez, qui va actuar de capità, Salva Sevilla o Víctor Álvarez solen tenir minuts, així que Arbilla --que va treure almenys un notable en la prova--, Mattioni o Álex es trobaven davant d'una prova clau per a la seva entrada a l'onze inicial. També hi va haser molta presència del filial.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: FC BARCELONA, 1 - RCD ESPANYOL, 1 (4-2 en la tanda de penals, 1-0 al descans).

--EQUIPS.

FC BARCELONA: Masip; Adriano (Grimaldo, min.73), Piqué (Ié, descans), Bartra, Alba (Montoya, descans); Samper (Halilovic, min.76), Rafinha (Rakitic, min.61), Sergi Roberto (Xavi, min.61); Pedro (Adama, descans), Suárez (Sandro, descans) i Munir.

RCD ESPANYOL: Pau; Arbilla, Raúl Rodríguez, Éric, Clerc (Jordà, descans); Pol Llonch (Luque, descans), Salva Sevilla (Víctor Sánchez, descans); Mattioni (Duarte, descans), Álex, Víctor Álvarez (Abraham, descans); i Jairo (Héctor, min.82).

--GOLS.

1-0. Min.15, Piqué.

1-1. Min.51, Arbilla.

Penals: Xavi, Halilovic, Grimaldo i Rakitic van marcar per al FC Barcelona; Víctor Sánchez i Jordà, per al RCD Espanyol.