Actualitzat 15/12/2016 16:13

Forn (CiU) lamenta que l'estudi del Racc confirmi els seus "temors" sobre el tramvia

Los concejales de CiU en Barcelona Joaquim Forn y Jordi Martí
EUROPA PRESS

Proposa que els allotjaments turístics no puguin créixer a les zones saturades però sí a la resta

BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha lamentat aquest dijous que l'estudi del Racc sobre el tramvia "confirmi els temors" sobre la connexió del Trambaix i el Trambesòs, i ha criticat les carències dels estudis encarregats pel Govern d'Ada Colau sobre la infraestructura.

"La connexió del tramvia pot empitjorar la qualitat de l'aire i augmentar el temps de desplaçaments dels autobusos que travessen la Diagonal", ha afirmat Forn en roda de premsa, i ha sostingut que els estudis de l'Ajuntament són insuficients i esbiaixats per justificar una obra que el Govern municipal ja havia decidit per motius polítics i no tècnics.

Veu indignant que, malgrat els estudis i la falta de consens amb l'oposició, el Govern de Colau mantingui la seva voluntat d'impulsar la connexió: "No té explicació que sense cap tipus de consens i estudis que rebaten el que diu, l'alcaldessa s'obcequi a tirar endavant un projecte que val 200 milions i no resol qüestions mediambientals ni de mobilitat".

ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

El regidor Jordi Martí ha destacat que estan abordant amb l'executiu el Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (Peuat), que s'ha d'aprovar no només abans que s'aixequi la suspensió de llicències d'allotjaments en tota la ciutat, el juliol, sinó abans que ho faci la moratòria de Gràcia, al març .

Ha advocat perquè el futur instrument que reguli els allotjaments turístics inclogui zones on l'oferta no pugui créixer, perquè estan saturades, i altres on sí pugui fer-ho, cosa que seria revisable cada dos anys, per la qual cosa proposa dividir la ciutat en dues zones i no en tres com defensa l'executiu, que preveu una de creixement, una altra de decreixement i una de congelació.

CiU també exigeix promoure el turisme de qualitat ---acceptaria reduir la quantitat de turistes si fos per aconseguir un turisme de més qualitat-- potenciar les inspeccions i impulsar un pla de xoc de qualitat de l'espai públic, i demana una eina que preservi la seguretat jurídica i que estableixi una restricció del temps màxim anual que els habitatges poden destinar-se a l'activitat turística.

A més, demana a la Generalitat un traspàs de competències per poder tenir un control més efectiu dels pisos turístics il·legals, i que un eventual increment de la taxa turística s'apliqui proporcionalment als ingressos de cada tipus d'allotjament.

"El temps corre i és limitat, i tenim l'obligació d'intentar millorar-lo", ha assenyalat Martí, que ha dit que CiU està en espera de rebre resposta a les seves al·legacions al pla i ha demanat al Govern de Colau que canviï el seu discurs sobre el turisme, ja que considera que el criminalitzen, quan el que s'ha de fer és gestionar-lo correctament.

Considera que el Govern municipal "ha estat fins avui ostatge d'alguns sectors que criminalitzen el turisme", i ha defensat que l'executiu ha de treballar per fer complir la legalitat, donar suport a a l'economia productiva i combatre la il·legalitat sense descans ni pietat, ha dit en relació amb els pisos turístics que operen sense llicència.

Avisa que "tot dependrà del Govern municipal i de la seva capacitat de diàleg i cintura per assumir que aquest és un mal planejament urbanístic", eina que creu incorrecta, perquè assegura que el que es requereix en aquest cas és una modificació del Pla General Metropolità (PGM), cosa que podria implicar sentències que estableixin que l'instrument és il·legal, segons ell.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés