Actualitzat 04/03/2016 16:26

Experts europeus reclamen abordar la privacitat i seguretat d'internet a les aules

Maria Àngels Barbarà (APDCAT)
APDCAT

BARCELONA, 4 març (EUROPA PRESS) -

Experts europeus han reclamat aquest divendres introduir continguts específics de seguretat i privacitat a Internet a les aules, durant la presentació del projecte europeu Arcades, liderat per les autoritats de protecció de dades de Polònia, Hongria i Eslovènia amb finançament de la CE.

En una jornada a Barcelona, la comissionada de l'autoritat eslovena (IPRS), Mojca Prelesnik, ha valorat els resultats positius del projecte, gràcies al qual "s'han introduït materials unificats per als professors", ha informat l'Agència Catalana de Protecció de Dades (ACPD) en un comunicat.

El projecte té com a objectiu impulsar l'ensenyament de la privacitat i de la protecció de dades en el conjunt de les escoles de la UE, oferint materials útils a la comunitat educativa, ja que les escoles són espais tecnològicament cada vegada més intensius.

Segons l'estudi europeu EU Kids Online Survey, sis de cada deu menors de 9 a 16 anys es connecten a la xarxa cada dia o gairebé cada dia, i el 64% sap bloquejar missatges desconeguts i buscar consells segurs a la xarxa, que el 56% sap canviar la configuració de privacitadt i el 51% bloquejar l'spam.

Els experts, que han presentat continguts i experiències positives sobre la formació en seguretat internauta, han destacat que més de 20 països europeus ja han inclòs al currículum escolar la seguretat a Internet com un contingut específic per treballar a les aules, arran de l'estratègia europea sobre un internet segur per als nens.

MARIA ÀNGELS BARBARÀ (APDCAT)

La directora de l'APDCAT, Maria Àngels Barbarà, ha explicat: "Les autoritats de protecció de dades europees hem dissenyat projectes i propostes en educació digital per treballar la privacitat, la protecció de dades i l'ús responsable de les tecnologies".

"Cal que els menors coneguin els seus drets i sàpiguen defensar-los, al mateix temps que aprofiten al màxim els beneficis de la tecnologia", ha afegit, i Pawel Makawoski (de l'autoritat polonesa Giodo) ha fet referència a la necessitat de formar el professorat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés