Actualitzat 13/12/2016 16:40

Collboni garanteix la continuïtat dels museus Etnològic i Cultures del Món tot i que canviïn de nom

El teniente de alcalde J.Collboni
EUROPA PRESS

La comissió aprova remunicipalitzar la teleassistència com demana la CUP però el Govern s'absté

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha garantit la continuïtat del Museu Etnològic de Barcelona i del Museu de les Cultures del Món tot i que canviïn de nom, i ha avançat que l'Etnològic, situat a Montjuïc, podria oferir una "visió més científica", mentre que el de Cultures del Món, al carrer Montcada, podria tenir una aproximació més social i ser més divulgatiu.

"El museu ha de ser capaç d'oferir dos relats complementaris que es corresponen amb les seves dues seus", ha destacat aquest dimarts Collboni a preguntes del regidor de CiU Jaume Ciurana a la comissió municipal de Drets Socials.

Collboni ha recordat que el Govern d'Ada Colau ha començat un procés d'anàlisi al començament del mandat i que va encarregar a una comissió d'experts avaluar la situació, les conclusions de la qual estudia des del setembre l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) per elaborar una proposta estratègica.

Ha destacat que aquestes conclusions advoquen perquè els dos museus s'incloguin en una sola entitat que mantingui les dues seus, i ha recordat que l'Etnològic --del qual depèn el de Cultures del Món-- ha tancat durant quatre anys i va reobrir el 2015, cosa que va fer "amb dèficits", segons ell.

HOMENATGE A CERVANTES

La regidora de C's Marilén Barceló ha preguntat a Collboni per actes d'homenatge pels 400 anys de la mort de Miguel de Cervantes, i el tinent d'alcalde ha explicat que l'Ajuntament ha contactat amb l'Institut Miguel de Cervantes per tractar de "coorganitzar" un esdeveniment a la ciutat, aprofitant que la pròxima reunió del patronat podria celebrar-se a Barcelona.

"Seria molt idoni que l'Institut Cervantes fos coorganitzador de l'esdeveniment que es fes", ha defensat Collboni, que ha detallat que han contacte amb el Secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, amb qui abordarà aquesta proposta, ha assegurat.

PROPOSTES DELS GRUPS

La comissió ha aprovat una proposta d'ERC perquè la gestió de centres cívics de barri s'orient cap a la formació i l'oci per fomentar el teixit associatiu i cultural --han votat tots a favor excepte C's i PP, que s'han abstingut--, i una de la CUP per remunicipalitzar el servei de teleassistència, cosa que ha recolzat ERC però ha comptat amb l'abstenció de la resta de grups, també del Govern municipal.

La proposta de la CUP defensa que l'Ajuntament presti directament el servei i que impulsi una pujada salarial del 10% durant el pròxim any, d'un 8% el 2018, i un 5% el 2019 "per equiparar les condicions salarials" dels treballadors, que han convocat vagues parcials aquest mateix dimarts, divendres i dilluns que ve.

També a prosperat, a proposta de CiU, instar el Govern municipal a elaborar un pla que prevegi l'estudi d'un nou model d'habitatges compartides per a ancians, cosa que s'ha aprovat per unanimitat, com ha succeït amb la proposta de C's de presentar un informe sobre la planificació de noves guarderies.

Tot i això, la comissió ha rebutjat una proposta del PP perquè les famílies que no puguin accedir a una guarderia pública puguin tenir beques per matricular-los a una privada amb el mateix cost, alguna cosa que ha recolzat C's, mentre que CiU s'ha abstingut i han votat en contra el Govern de BComú i PSC, ERC i la CUP, perquè advoquen per més centres públics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés