Actualizado 17/02/2017 19:14

Colau impedeix tramitar 33 projectes d'allotjaments turístics per la moratòria

Hotel a Barcelona
EUROPA PRESS

Sí han prosperat 74 projectes, quatre presentats durant la moratòria

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impedit tramitar 33 projectes d'allotjaments turístics des que va impulsar la moratòria hotelera al juliol del 2015, mentre que 74 altres projectes sí han prosperat.

Dels projectes que no s'han tramitat, 17 es van presentar després de la suspensió, mentre que els altres 16 ho van fer abans de la moratòria, encara que no tenien "cap dret adquirit", segons han informat fonts municipals a Europa Press.

En relació als projectes que han continuat, 51 d'ells comptaven amb llicència d'obres o comunicats previs a la suspensió de juliol del 2015; 19 són projectes amb drets adquirits, i quatre més han complert amb el document d'aprovació inicial malgrat veure's afectats per la suspensió.

Dels 74 projectes que han prosperat, 34 s'instal·laran en el districte de l'Eixample; 18 a Ciutat Vella; nou a Sant Martí; set a Sants-Montjuïc; dos a Gràcia; dos a Les Corts, i dos a Sarrià-Sant Gervasi.

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha assegurat que aquestes dades demostren que la inèrcia que portava la ciutat conduïa "cada vegada més cap al monocultiu turístic", i que posava en risc la garantia del dret a l'Habitatge.

"La desregulació que hi havia fins ara oferia barra lliure als promotors hotelers i permetia que s'impulsessin projectes sense tenir en compte la situació d'extrema saturació a la qual han arribat molts barris", ha explicat la regidora.

Sanz ha recordat que el 50% de les places turístiques es concentren en el 17% del territori de la capital catalana, i que hi ha barris en els quals hi ha més població flotant que resident, com per exemple el Gòtic --amb un ràtio del 61,5%--, i la Dreta de l'Eixample, que és del 60,8%

PEUAT

Ha assegurat que el Pla Especial d'Allotjaments Turístics (Peuat) aconseguirà resoldre aquesta situació de desregulació: "Hem protegit el centre de la ciutat, on la pressió és més notòria, i hem permès un creixement contingut i controlat a la perifèria amb l'objectiu d'equilibrar i regular de manera sostenible".

També ha insistit que el Govern municipal treballa perquè no es tornin a cometre els errors que s'han produït al centre de la ciutat en els últims anys, i que, segons ella, han provocat el creixement descontrolat de places i, en conseqüència, l'expulsió dels veïns.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés