Actualitzat 30/03/2017 07:48

La Casa Bloc tindrà un restaurant i habitatges per a 50 persones en risc d'exclusió

La Generalitat cedeix dues plantes a Hàbitat3 per 20 anys a canvi de la rehabilitació

BARCELONA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

La Casa Bloc, del barri barceloní de Sant Andreu, tindrà un restaurant, que a més servirà per a formació, inserció laboral i com a menjador social, així com habitatges per a 50 persones en risc d'exclusió social, entre 17 pisos i 12 habitacions individuals.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) ha cedit per entre 20 i 25 anys les plantes inferiors de l'antiga residència a la Fundació Hàbitat3, gestionada per la Taula del Tercer Sector, que s'encarregarà de fer i finançar la rehabilitació i no haurà de pagar lloguer social a la Generalitat fins que amortitzi la despesa de les obres, ha explicat aquest divendres en roda de premsa la presidenta d'Hàbitat3, Carme Trilla.

L'edifici, que fins al 2015 allotjava viudes i orfes de l'exèrcit, allotja en les seves plantes superiors a refugiats, arran d'una cessió del Govern que es va signar el mes de març de l'aquest any, i està previst que finalitzi les seves obres a les plantes inferiors en el tercer trimestre del 2017.

Erada ha destacat que la rehabilitació --que ha pressupostat en 700.000 euros-- calia perquè aquests espais estan "obsolets des del punt de vista de l'ús social", i amb el lloguer i els ingressos del restaurant l'edifici serà autosuficient, i allotjarà també les noves oficines de la fundació.

La planta baixa tindrà una escola restaurant oberta al barri, aprofitant l'actual cuina --que s'adaptarà-- i serà gestionada per una entitat social d'inserció laboral especialitzada en restauració a la qual Hàbitat3 demanarà que inclogui menús per a persones en situació d'emergència social que s'allotgin a la Casa Bloc, que disposaran també d'una bugaderia, i del barri.

La primera planta tindrà 11 habitatges de 27 metres quadrats, per a parelles o persones soles, mentre que la segona tindrà sis habitatges familiars, per a tres o quatre persones, de 32 metres quadrats; a més, haurà 12 dormitoris amb bany i office.

COL·LECTIUS EN RISC

En un any està previst que passin al voltant de 150 persones, en rotació, de col·lectius en risc com persones amb discapacitats, en situació d'exclusió residencial que estiguin en procés d'inserció i persones o famílies que han perdut el seu habitatge i necessiten un allotjament transitori mentre l'Ajuntament de Barcelona o alguna entitat de la Taula gestiona un habitatge nou de lloguer social.

L'escola restaurant donarà feina estable a dues persones, així com treball temporal d'entre sis i vuit mesos a quatre persones, fins que entrin al mercat laboral, mentre que la reforma de l'espai anirà a càrrec de 30 persones de l'àmbit de la construcció i la rehabilitació, a través d'una empresa d'inserció social.

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha explicat que, quan la Generalitat negocia les cessions d'habitatge amb grans forquilles tracta que sigui sense cost i pel major temps possible, i com que la propietària d'aquest espai ha volgut donar aquestes condicions a l'entitat d'habitatge, han optat per aquesta fórmula semblant a la "masia urbana", després de signar aquest dijous l'acord al costat d'Erada i al director de l'AHC, Jaume Fornt.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés