Publicat 20/01/2016 18:35

Bosch prioritza els Pressupostos davant d'un pacte de Govern amb Colau

Alfred Bosch (ERC)
EUROPA PRESS

Proposa un salari mínim de mil euros: "No es poden pagar sous de misèria"

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat aquest dimecres que la seva prioritat és tirar endavant els Pressupostos per a la capital catalana, el Programa d'Actuació Municipal (PAM) i el Pla d'Inversions Municipal (PIM) abans d'abordar un eventual pacte de govern amb l'equip de l'alcaldessa, Ada Colau.

"Anem primer als Pressupostos i no ens obsessionem amb el govern. Perquè els pressupostos, com el PIM i el PAM, és on ens podem entendre més fàcilment i on podem entendre'ns més grups", ha defensat un una conferència a 'Dinars Cambra', organitzat per la Cambra de Barcelona i presentat pel president de l'entitat, Miquel Valls.

El dirigent republicà ha insistit que les prioritats són el Pressupost, debatre el model de ciutat i arribar a acords amb els grups del consistori en assumptes fonamentals per a la capital catalana, i ha assenyalat: "Si hi ha un acord de govern o un altre, interessa als partits. Als ciutadans el que els interessa és si hi ha acords de ciutat".

GOVERN AMB EL PSC

Després que Colau oferís fa una setmana als partits d'esquerra del consistori arribar a pactes de govern i que Bosch rebutgés fer-ho si el PSC entra a l'Executiu, ha destacat: "No és un veto, no estem prohibint res. Estem dient que ens agradaria, si pot ser, elegir els nostres companys de viatge".

"El Govern no és nostre. No estem dient que algú no pot entrar el Govern, estem dient que ens agradaria compartir companys de viatge amb els quals puguem estar", ha insistit el president municipal d'ERC.

Ha destacat la importància d'arribar a acords de ciutat --ha dit que la paraula 'ajuntament' ve d''ajuntar-se' i que cal dialogar--, i ha defensat el paper d'ERC: "De CiU a la CUP tenim una posició central, estratègica i d'altíssima responsabilitat per poder generar aquests acords".

Considera prioritari generar ocupació, potenciar l'urbanisme social --sobretot per dinamitzar els barris del nord-- i abordar la pobresa, per a la qual cosa ha recordat la proposta de destinar un 5% dels comptes municipals a un fons local per combatre-la i després ha assenyalat: "La pobresa no hi és perquè l'aprofitin els polítics. La pobresa hi és per eradicar-la".

ÈXIT COMPARTIT

Ha sostingut que el futur de l'èxit de Barcelona passa per la sensibilitat i el reequilibri social, i que l'èxit de la ciutat ha de ser compartit --si no ho és, és un lucre per a una minoria, ha dit--, i que per compartir, alhora, cal tenir èxit: "Si no, què redistribuirem? La misèria?".

Bosch ha citat com a exemples d'èxit el Mobile World Congress (MWC) --que ha demanat que tingui més retorn social--, el FC Barcelona, el comerç --demana combatre el top manta-- i el sector del turisme, que defensa que s'ha de reequilibrar però no amb la suspensió de llicències d'allotjaments turístics a tota la ciutat, ja que hi ha barris no saturats on es podria dinamitzar l'economia.

SALARI MÍNIM

Ha tornat a apostar per establir un salari mínim de ciutat --proposta que ha recordat que comparteixen altres grups--, que considera que hauria de ser de prop de mil euros: "És una qüestió de dignitat. A Barcelona no es poden pagar sous de misèria".

Assegura que han estudiat com aquesta mesura ha afectat altres ciutats i que no ha perjudicat l'ocupació ni les empreses, i que l'impacte que pugui tenir seria modest "sobre els preus, i que els visitants hagin de pagar una mica més per visitar Barcelona".

Demana "deslliurar-se del dilema reaccionari" que planteja que riquesa i mercat són contraris a la justícia social i a la igualtat: "Per què són pols oposats? Fem que treballin junts.

"Demostrem que buscant la igualtat es pot aconseguir el progrés", ha demanat, després d'assegurar que ja va fer Ildefons Cerdà, del qual, ha dit, en recull l'exemple amb tota modèstia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés