Publicat 25/05/2016 16:12

Bcn destinarà 50.000 euros de la taxa turística per subvencionar el Tast de la Rambla

 Gala Pin
EUROPA PRESS

La present edició tindrà 50 restaurants, 83 cuiners, 53 tallers i 300 treballadors

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha detallat que l'Ajuntament de Barcelona destinarà 50.000 euros de la taxa turística de la ciutat per subvencionar el Tast de la Rambla, que es farà entre el 9 i 12 de juny al centre cultural Arts Santa Mònica, i que en la present edició serà la tercera del certamen.

"La subvenció és un retorn que ha d'ajudar a recuperar espais per a la ciutat. És la primera vegada que s'utilitza (la taxa turística), per a aquest esdeveniment però no en d'altres. Estem ajudant altres esdeveniments en llocs on reben molta pressió turística", ha explicat Pin aquest dimecres en l'acte de presentació de l'esdeveniment, en què ha reivindicat la Rambla de Barcelona per als ciutadans.

El president d'Amics de la Rambla, Joan Oliveras, ha celebrat que pròximament es debati el Pla de Reordenació Urbanística de la Rambla, i ha qualificat el Tast com un "laboratori per creure en la recuperació per als veïns de la Rambla", i alhora ha considerat que se celebra en un lloc en el qual hi ha vincles estrets entre comerciants, restauradors i turistes, que a vegades desencadenen en conflictes, en les seves paraules.

Oliveras s'ha acomiadat del públic --s'acabarà aquest any la seva etapa com a president--, i ha valorat l'esdeveniment com una "peça fonamental per creure en la recuperació" de l'espai, i ha qualificat com a esdeveniment social, cultural i solidari el certamen i ha destacat les funcions de col·laboradors, cuiners i assistents.

50 RESTAURANTS, 83 CUINERS, 53 TALLERS I 300 TREBALLADORS

L'organitzadora de l'esdeveniment i directora del Grup GSR, Roser Torres, ha explicat que aquesta edició tindrà 50 restaurants, 83 cuiners, 53 tallers i 300 treballadors, i ha presentat novetats com ara un nou punt de degustació dedicat als entrepans o un a la pastisseria, i ha explicat que els punts principals seran el de la Cuina d'Autor, Tapes, Cuina Tradicional i un punt on els patrocinadors oferiran els seus productes.

Torres ha detallat que la present edició inclourà el pagament amb una targeta especial dissenyada per a l'esdeveniment, que podrà ser carregada amb l'import que cada comensal vulgui, i que substituirà els clàssics tiquets, i alhora ha defensat els preus "populars" dels productes que s'oferiran.

El cuiner Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, ha sostingut que el certamen permetrà donar a conèixer la restauració "àmpliament a tota la ciutadania", i ha declarat que és una oportunitat per donar un punt qualitatiu a la gastronomia de Barcelona

El també cuiner Òscar Manresa ha reivindicat "la presència de tots els ciutadans de Barcelona a la Rambla", i el paper que desenvolupa la cuina en aquest lloc de la Ciutat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés