Actualitzat 22/09/2016 16:13

Barcelona seguirà ajustant la superilla del Poblenou en funció de les propostes veïnals

'Supermanzana' Del Poblenou De Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha insistit aquest dijous que l'Ajuntament seguirà ajustant elements de la superilla del Poblenou en funció de les propostes i peticions ciutadanes: "El projecte ha vingut per quedar-se, però amb tots els ajustos i millores que calguin".

"Ens traslladen moltes accions i propostes gràcies al diàleg i a la permeabilitat de la proposta. No les minimitzem, les assumim i, tot el que és compatible amb la superilla, ho traurem endavant", ha dit Sanz en declaracions als mitjans després de participar al 22@Update Network amb la regidora de Sant Martí, Josep Maria Montaner, i el director de Model Urbà, Ton Salvadó.

Preguntada per si considera que ha faltat informació als veïns, ha assegurat que en aquests assumptes de mobilitat "sempre fa falta més informació i més participació, perquè mai hi ha suficient perquè tots els ciutadans se sentin totalment ben informats".

Sanz ha assegurat que van escollir implementar la primera superilla al Poblenou perquè al barri s'estava abordant l'assumpte des de feia temps, i ha assenyalat que "alguns actors no s'havien implicat tant com hagués fet falta".

Ha dit que no només es tracta d'avisar la població dels canvis, sinó d'"establir canals de fluïdesa de diàleg" i portar a terme una escolta activa constant des de l'Ajuntament per generar un debat també sobre els usos dels espais guanyats per als ciutadans.

PACTE DE CIUTAT

La tinenta d'alcalde ha insistit en la necessitat que el model de les superilles es converteixi en un pacte de ciutat, i ha recordat que aquesta no és una aposta del Govern d'Ada Colau, sinó que ja s'ha plantejat en anteriors mandats, i ha sostingut: "Aquesta prova pilot i el debat generat són una gran oportunitat per impulsar aquest pacte de ciutat".

Advoca per consensuar el model i treballar-lo amb els grups municipals i també amb actors ciutadans i econòmics de tota la ciutat i no només de la superilla actual, perquè "això no és cosa només del Poblenou, sinó un model de ciutat per a Barcelona per als pròxims anys".

Montaner ha insistit que s'està recollint informació i "fent ajustos" al funcionament de la superilla en funció de les conclusions extretes en les reunions amb veïns i entitats per incloure el punt de vista dels ciutadans en el projecte, que ha dit que és patrimoni de tota la ciutat, ha informat en un comunicat 22@Network Bcn, organitzadora de l'acte.

El director de Model Urbà i responsable de la implantació de la superilla, Ton Salvadó, ha exposat aquest model de mobilitat, que pretén millorar la qualitat de l'aire, reduir la contaminació acústica i l'accidentalitat, apostant per l'ampliació d'espais verds i per "una ciutat que inverteixi en la qualitat de vida dels seus ciutadans".

El president de l'Associació d'Empreses i Institucions 22@Network Bcn, Ramon Salavert, ha assegurat que l'entitat està actuant com "canalitzador de suggeriments de les empresa del districte de la innovació 22@ sobre la superilla, per traslladar les seves propostes a l'administració".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés