Actualitzat 29/07/2016 15:03

Barcelona incorpora 9.560 propostes ciutadanes en el Pla d'Actuació Municipal

Carmen Andrés, Eloi Badia y Gala Pin en la presentación del Pam 2016-2019
EUROPA PRESS

Del total de propostes rebudes de la ciutadania se n'han incorporat el 72,2%

BARCELONA, 29 jul. (EUROPA PRESS) -

El Pla d'Actuació Municipal (Pam) 2016-2019, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona i que es va posar en marxa el novembre, han recollit 10.860 propostes, 9.560 de les quals han estat iniciatives de la ciutadania presentades a través de la plataforma digital 'decidim.barcelona' que es va impulsar per promoure el debat col·lectiu, ha explicat la regidora de presidència del consistori, Eloi Badia.

En roda de premsa aquest divendres, s'ha explicat que de totes les propostes rebudes se n'han incorporat el 72,2% en el nou text del Pam, en què també s'integren les 548 que van sorgir de les cites i reunions presencials de membres del consistori amb ciutadans i entitats municipals.

De les cites presencials s'ha recollit que el 37% dels participants han estat dones i el 36%, homes; hi ha hagut una presència del 24% de persones que tenen entre 45 i 65 anys; seguit amb un 21% del col·lectiu que va dels 25 als 44 anys; amb un 13,2% els més petits de 25 anys, i amb un 11,5% els més grans de 65.

La regidora de Participació de l'Ajuntament, Gala Pin, ha informat que "és la primera vegada que s'ha posat en marxa un format de participació híbrid", en què s'ha alternat la participació presencial i la digital i en què han participat 39.049 persones.

"TRANSPARÈNCIA I TRAÇABILITAT"

L'objectiu inicial d'aquest projecte era dissenyar un procés per facilitar la participació de tots els barcelonins i articular-lo a través d'una plataforma digital que garanteixi la "transparència i la traçabilitat" tant de les propostes com de la seva discussió pública i dels seus resultats, ha afegit Pin.

Amb la campanya de retorn a la ciutadania del procés de participació del Pam, cada persona que ha presentat una proposta rebrà un correu electrònic amb una resposta d'acceptació, modificació i agregació a una altra actuació o el rebuig, així, aquest divendres s'enviaran 25.000 correus, que també es podran consultar de manera oberta a la mateixa plataforma.

PROPOSTES CONCRETES

Reduir els preus dels serveis funeraris; impulsar una nova política alimentària amb cooperatives de consum i productes de proximitat i ecològics; treballar per la gestió pública de l'aigua, i iniciar els treballs per cobrir la ronda de Dalt en el seu pas per Horta-Guinardó han estat algunes de les propostes que han sorgit del procés participatiu i que es recullen al Pam 2016-2019.

El procés de participació, a més d'incorporar noves actuacions que no es recollien a les 1.300 propostes que el Govern municipal va incloure al document inicial, també ha servit per modificar actuacions presentades per l'executiu barceloní.

DISTRICTES

Per districtes, per a Ciutat Vella s'ha proposat destinar els baixos de Joan de Borbó 44-45 a equipament públic; a l'Eixample, augmentar les places de les guarderies i escoles de primària públiques i concertades; a les Corts crear un espai de jocs infantils inclusiu, i a Sants-Montjuïc recuperar el Palau de Premsa i convertir-lo en un espai polivalent al servei dels veïns.

A Sarrià-Sant Gervasi s'ha plantejat iniciar el projecte de construcció de la Biblioteca de Sarrià; a Gràcia, fer un pla de mobilitat dels barris de la part alta del districte; a Horta-Guinardó, instal·lar escales mecàniques; a Nou Barris, construir un nou casal de joves; a Sant Andreu, impulsar un espai d'informació nutricional, i a Sant Martí, millorar i ampliar les zones verdes.

Una vegada finalitzat el procés de participació, a partir d'aquesta tardor el Govern municipal iniciarà la fase de debat amb la resta de grups municipals, així com l'exposició pública del projecte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés