Actualitzat 28/11/2016 11:25

Barcelona impulsa un procés participatiu per dissenyar Decidim.Barcelona

Jornada del proceso participativo MetaDecidim
DECIDIM.BARCELONA/LAURA COVARSI

BARCELONA, 26 Nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un procés participatiu per a redissenyar i ampliar les funcionalitats de la plataforma Decidim.Barcelona, en què s'articula la participació de la ciutat en processos com el Pla d'Actuació Municipal (PAM), els usos dels futurs espais veïnals del Mercat de Sant Antoni i propostes per als pressupostos dels districtes de Gràcia i l'Eixample.

El procés, anomenat MetaDecidim, pretén determinar les prioritats de desenvolupament, impulsar projectes de millora i deliberar sobre els possibles futurs usos de la plataforma, alguna cosa sobre el que es poden fer propostes en la mateixa web, que se sumaran a les elaborades en unes jornades portades a terme aquest divendres i dissabte, a les quals s'han apuntat unes 270 persones, ha explicat el coordinador de l'equip de desenvolupament, Xabier Barandiaran, en una visita a les jornades.

L'objectiu és dissenyar noves funcionalitats per millorar la participació política a la ciutat, pensant de manera democràtica i col·laborativa aquesta eina i la seva futura infraestructura, quelcom que pot fer-se en la plataforma digital fins al dilluns 5 de desembre.

Les jornades han treballat sobre els aspectes teòric-polítics de l'eina; els processos participatius i les funcionalitats democràtiques; el desenvolupament del programari; seguretat i privacitat; disseny i comunicació; anàlisis i visualització de dades, i formació i capacitació.

Durant la jornada, els participants s'han distribuït en diversos grups de treball per analitzar i presentar propostes sobre els àmbits de democràcia directa i iniciatives populars; processos de participació; òrgans de participació; privacitat, seguretat i drets digitals; participació i territori, i funcionalitats per a grups, com associacions, cooperatives i col·lectius que podrien usar la plataforma per a processos propis.

Els assistents han pogut participar durant les jornades, a més d'en els tallers, en càpsules formatives de set minuts, un 'hackatón', i conferències de la regidora Gala Pin; el comissionat de Participació, Fernando Pindado, i la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria.

PROCÉS

Després de la fase de presentació de propostes, començarà una en la qual es podrà donar suport a cadascuna d'elles, i després passaran a la fase d'estudi i valoració econòmica les cinc amb més suports, i un mínim de 15 de les 30 més votades.

Les propostes que passin la fase d'estudi i valoració econòmica se sotmetran un altre cop a un sistema de votació, els resultats la qual es presentaran en l'última fase, en què s'establirà també un calendari de desenvolupament de les propostes i es realitzarà una avaluació del procés participatiu amb debats en la plataforma i trobades presencials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés