Actualitzat 30/03/2017 02:49

Barcelona demana a la Generalitat un pla de protecció de l'entorn de Drassanes

Podria afectar la construcció del projecte hoteler previst als carrers Peracamps i Cid

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha enviat aquest dilluns una sol·licitud a la Generalitat perquè elabori un pla de protecció de l'entorn de la muralla medieval de Drassanes --que inclou les mateixes Drassanes, el portal de Sant Madrona i el baluard-- després de ser Bé Cultural d'Interès Nacional, com l'obliga la Llei del Patrimoni Cultural Catalán.

Ho ha anunciat en roda de premsa la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que ha apuntat que quan la Generalitat incoï l'expedient s'obrirà un termini de 18 mesos en el qual quedaran paralitzades les llicències de l'àrea afectada i podria repercutir "en el sentit de suspendre la llicència" del projecte hoteler de Drassanes.

"Drassanes està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional i això no implica només la protecció del bé mateix sinó també del seu entorn", ha explicat Sanz, que ha indicat que la decisió es va prendre dijous en comissió de govern i ja ha estat notificada al Govern.

Així, la Generalitat ha d'incoar un expedient i resoldre, en 18 mesos, de quin pla gaudirà "l'entorn necessari per a la protecció adequada del bé", com diu la Llei, i com afectaran les llicències concedides i en tràmit.

Aquest expedient haurà de contenir informes històrics, arquitectònics, arqueològics i artístics acompanyats de documents i informes sobre l'estat de l'entorn i del punt de vista del Consell Assessor del Patrimoni Cultural de Catalunya i de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), o de la institució que es determini reglamentàriament, ha informat el consistori en un comunicat.

L'objectiu de la protecció és estudiar i avaluar els projectes de transformació previstos a la zona per assegurar que siguin compatibles amb el patrimoni catalogat, d'acord amb la normativa.

Segons l'Ajuntament, a més, la Llei estableix la necessitat de prioritzar la conservació per sobre de planejaments urbanístics, cosa que el Govern municipal considera que la Generalitat ha d'avaluar.

En aquest sentit, fonts municipals han apuntat que el promotor del projecte que vol construir dos hotels --un al carrer Peracamps i un altre al carrer Cid-- no podrà reclamar indemnitzacions a l'Ajuntament si se li revoquen les llicències ja que la decisió serà de l'executiu català i serà a aquest al qual haurà d'apel·lar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés