Actualitzat 17/09/2016 10:58

Barcelona crea un pla per atreure inversió i llocs de feina de qualitat després del Brexit

Jaume Collboni y Jordi Baiget en la reunión para estudiar atraer inversiones
EUROPA PRESS

Collboni visitarà representants d'administracions i empreses britàniques

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

El segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori ha posat en marxa un pla per atreure inversió productiva i crear llocs de treball de qualitat, i que centrarà els seus esforços a aprofitar el context econòmic europeu que s'ha generat després de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE).

El pla té com a objectiu captar empreses globals de països extracomunitaris que vulguin operar dins de la regió europea; empreses britàniques que necessitin tenir la seva seu dins de la UE; 'startups' i emprenedors tecnològics; fons d'inversió industrials basats en el Regne Unit; organismes i agències de la UE, i bancs i entitats financeres.

El programa es desenvoluparà en tres eixos: accions de prospecció, accions de promoció i captació i serveis de suport per a l'aterratge, en un pla que també preveu accions coordinades entre la segona tinència d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament i la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

La fase de prospecció tindrà com a meta conèixer al màxim la situació del mercat britànic, per la qual cosa aquesta tardor s'organitzaran visites a empreses britàniques que treballen a Barcelona per retenir i ampliar la seva activitat, i en octubre Collboni visitarà representants d'administracions, empreses, prescriptors i multiplicadors locals.

En relació amb la promoció i captació, el consistori ha ofert la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), i ha activat un programa de visites a empreses establertes a l'àrea de Londres, especialment empreses que ja tinguin activitat a Barcelona, així com potenciar la presència de la ciutat en fires i esdeveniments estratègics com la 'Working Abroad Expo', 'Going Global', i la 'British Property Federation', entre d'altres.

A més, l'Ajuntament vol posicionar la ciutat com a 'startup city' a través de la difusió de serveis destinats als emprenedors, buscant la col·laboració de plataformes del sector tecnològic amb presència a Londres i Barcelona i l'oficina d'Acció a la capital britànica.

En matèria de suport a l'aterratge, l'Ajuntament i la Conselleria treballaran en "l'establiment i coordinació d'una finestreta única" per afavorir la instal·lació a Barcelona d'empreses britàniques o que tinguin la seva seu europea al Regne Unit, pel que es posaran totes les facilitats i oferiran tota la informació disponible a les empreses tecnològiques, 'startups' i emprenedors.

FACTORS COMPETITIUS

Aquestes mesures s'emmarquen en el propòsit del consistori d'"aprofitar activament" els factors competitius de Barcelona en relació amb les localitzacions britàniques, entre les quals es troben el cost del lloguer d'oficines, que és 7,35 vegades més barat que a Londres; l'estabilitat que ofereix l'euro com a moneda, i la connectivitat i mobilitat que ofereix l'Aeroport de Barcelona.

L'Ajuntament també ha destacat que Barcelona ofereix sous competitius, ja que els costos laborals a la ciutat han guanyat en competitivitat respecte al Regne Unit des del 2009, a més que aquelles empreses que s'instal·lin a la capital catalana podran beneficiar-se de la lliure circulació de treballadors dins de la UE i captar talent dins d'aquest mercat, entre d'altres aspectes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés