Actualitzat 30/03/2017 17:57

Barcelona atorga 8.000 ajudes a la rehabilitació d'habitatges perquè siguin més eficients

La Fundació Renovables estableix un compromís "zero emissions" per a 2050

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que des del Govern municipal s'està treballant per impulsar el procés de transició energètica a través de propostes i idees, entre les quals ha destacat les més de 8.000 ajudes que s'han lliurat per a la rehabilitació d'habitatges per garantir que són eficients a nivell energètic.

"Impulsem un model de ciutat que va cap a la reducció de les emissions, que vol ser més democràtic i més just", ha assegurat Sanz aquest dijous en la inauguració de la jornada 'Barcelona, cap a la transició energètica', en què ha destacat la importància d'intercanviar experiències a escala internacional per trobar inspiració.

Sanz ha asseverat que des del consistori es vol donar la volta a un sistema que els ofega i que no els deixa desenvolupar moltes de les polítiques necessàries per arribar a un canvi de paradigma: "Les ciutats, igual que amb el canvi climàtic, podem passar de ser part del problema a formar part de la solució, ja que som generadors de la majoria d'emissions".

La regidora també ha dit que l'executiu municipal ha augmentat el nombre d'oficines de la xarxa d'habitatge, sobretot a la zona del Besòs, on hi ha un major nombre de famílies que pateixen pobresa energètica, i també ha destacat que al barri de Ciutat Meridiana s'ha credo una xarxa veïnal, en què els ciutadans s'ajuden uns a altres en qüestions d'assessorament sobre consum energètic, entre d'altres projectes.

El president de la Fundació Renovables, Domingo Jiménez Beltrán, ha subratllat en la seva intervenció que les ciutats han de ser les "palanques de canvi" cap a un futur sostenible a nivell urbà, amb l'objectiu últim d'arribar a ciutats descarbonitzades i desenergitzades.

"Si l'energia canvia, tot canvia", ha assegurat Jiménez, que ha insistit que un canvi de model impulsat des de les ciutats pot portar cap a un canvi de paradigma, tot i que ha alertat que per a això cal apoderar la societat civil en la presa de decisions i des del punt de vista energètic.

En aquest sentit, ha recordat la necessitat d'impulsar processos "ambiciosos, il·lusionants i que arrosseguin a la població", a més d'un full de ruta ambiciosa clara que s'adopti amb el ferm compromís de ser complerta.

EMISSIONS ZERO

La fundació reclama un compromís clar, vinculant i ferm en matèria energètica sota criteris de sostenibilitat ambiental, social i equitat per garantir un futur desitjable per aconseguir un objectiu d'"emissions zero" de CO2 per al 2050, una meta que, segons la seva opinió porta implícita que l'origen de l'energia estigui basada en la seva totalitat en fonts d'energia renovable.

Alhora, ha destacat que cal afavorir la introducció de vehicles elèctrics al mercat automobilístic, amb el compromís d'arribar al 100% de la flota de vehicles d'ús públic el 2030, i el 100% de tots els vehicles que circulin el 2040; i també ha expressat que cal impulsar un pla permanent de rehabilitació d'edificis públics i privats en clau energètica i d'habitabilitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés