Actualitzat 16/02/2016 11:44

Ànec o conill? El que veus en aquesta il·lusió òptica diu molt del teu cervell

Ilusión óptica: ¿Pato o conejo?
WIKIPEDIA

EDIZONES, 15 Febr.

Una il·lusió òptica de més de 100 anys d'antiguitat ha irromput fa poc a les xarxes socials per preguntar-nos si el que veiem en el dibuix és un ànec o un conill. La resposta, segons psicòlegs experts, diu molt sobre nosaltres, el nostre cervell i com funciona la nostra ment.

   Així doncs, què veus en la imatge? Un conill o un ànec? Deixa'ns dir-te que no es tracta de si veus una cosa o una altra, ja que hi ha tots dos animals, si no de la velocitat i la rapidesa en què siguis capaç de veure'ls.

pato conejo - wikipedia

   Els experts creuen que les personas més creatives seran capaces de veure'ls més ràpidament que aquells que primer es fixin en un i difícilment els costi trobar l'altre.

LA IL·LUSIÓ ÒPTICA DEL CONILL I L'ÀNEC

   Aquesta imatge ambigua, en què es poden veure representats tots dos animals, va aparèixer per primera vegada l'octubre del 1892 en una revista alemanya d'humor (Fliegende Blätter) i va ser descrita com: "Quins animals són més similars entre ells?", "Conill i ànec", assenyalava el peu de foto.

   Tot i això, no va ser fins al 1899 quan el psicòleg estatunidenc d'origen polonès Joseph Jastrow*la va popularitzar quan va utilitzar la il·lusió òptica per a una de les seves investigaciones, en què intentava demostrar la manera en què "veiem" amb el nostre cervell el mateix que amb els nostres ulls.

   En línies generals, la investigació suggereix que les persones més creatives van ser capaces de veure els dos animals de la imatge més de pressa que altres persones. Això suggereix que la facilitat amb la qual interpretem aquesta representació és un indici de com ets de creatiu i de com el món pot ser vist de manera diferent.

   Les persones amb una creativitat molt desenvolupada mostren sovint aquest talent per trobar nous usos, distingir dos punts de vista diferents i connectar idees que abans no estaven relacionades.

   La línia de la investigació també va demostrar que l'època de l'any influïa notablement en la resposta emesa pels subjectes. Així doncs, s'evidenciava més en els nens que tendien a veure més conills durant la Pasqua que un ànec, mentre que a l'octubre succeïa el contrari.

   A les xarxes socials, en què hi ha hagut reaccions per a tots els gustos, també han aprofitat el resorgiment de la il·lusió òptica per aportat el seu granet de sorra i replantejar la pregunta "ànec o conill" amb les seves particulars imatges.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés