Publicat 29/04/2015 15:01

El Sònar mostrarà una instal·lació audiovisual "monumental" amb BSO d'Olafur Arnalds

Presentación del proyecto artístico del Sónar Planta 2015
EUROPA PRESS

La segona edició de SonarPlanta tindrà com a protagonista a Art+Com

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

Una instal·lació audiovisual "monumental" d'art cinètic i llum amb banda sonora (BSO) de l'artista islandès Olafur Arnalds, encara en fase de producció a Berlín, s'exposarà en les tres jornades de dia del Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art (Sònar) en el marc de la II edició de SonarPlanta, amb la Fundació Sorigué.

Després d'imposar-se en un concurs internacional, l'escultura cinètica 'RGB/CMY Kinetic' ocuparà un espai de 500 metres quadrats per 12 d'alt i mostrarà una coreografia de llums de colors primaris i additius que utilitzaran patrons i "moviments de la música electrònica", ha assenyalat l'artista Jussi Ängeslevä, de l'estudi berlinès Art+Com.

Impulsada per cinc discos reflectants suspesos a l'aire i activats per una maquinària de força i precisió industrial, la peça porta a terme una descomposició de la llum dels colors primaris amb volums visibles que es convertiran en visibles a partir del moviment, al ritme de les composicions atmosfèriques i emocionals d'Olafur Arnalds, ha remarcat Ängeslevä.

"Olafur Arnalds utilitza eines en les quals la tecnologia és important, però no és el focus de la seva feina que està molt centrada en l'emoció i la seva captura de les emocions", ha indicat l'artista, que ha dit que la seva figura --amb la qual l'estudi ja havia treballat-- és perfecta com a guia per a un entorn com Sònar.

La BSO, que s'ha convertit en una sorpresa agradable per als directors de Sònar, estarà formada per dos temes: un prenent les dades generades pel moviment dels elements de l'escultura, i una segona composició que representarà de manera abstracta el moviment.

Inspirada en el projecte Planta, un espai de creació multidisciplinària ubicat a l'entorn industrial de Sorigué a Balaguer (Lleida), l'obra reflexiona sobre la naturalesa a través de l'enginyeria i proposa una experiència multisensorial i espacial en què la tecnologia roman amagada a favor de la màgia i les emocions que pretén causar al públic del festival de música.

El projecte submergirà els espectadors en una experiència immersiva de color, moviment i so mitjançant una escultura suspesa a l'espai, han explicat els promotors del projecte artístic.

SÒNAR I FUNDACIÓ SORIGUÉ

El codirector del Sònar Enric Palau i el responsable de Comunicació de la Fundació Sorigué, Josep Plana, han destacat les inquietuds compartides de tots dos per la "recerca de nous llenguatges" creatius en diàleg amb processos vinculats amb el territori local com el que proposa Sorigué.

El comissari de Sònar+D José Luis de Vicente ha explicat que l'estudi Art+Com és un "històric dins de l'escena europea de l'art i la tecnologia dels últims 30 anys", i investiga amb les possibilitats estètiques de la tecnologia digital i en la seva aplicació en diferents contextos, artístics i industrials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés