Actualitzat 01/10/2014 16:39

Sol Picó reviu la seva carrera amb 'One-Hit Wonders'

La bailarina Sol Picó en su espectáculo One-Hit Wonders
Foto: ROJOBARCELONA / MERCAT DE LES FLORS

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

Sol Picó reviurà les peces més emblemàtiques de la seva carrera durant el solo 'One-Hit Wonders', l'espectacle inaugural que el festival Temporada Alta ha programat amb la voluntat de reivindicar la dansa i el petit format, i que després de representar-se aquest divendres i dissabte a La Planeta de Girona, farà temporada al Mercat de les Flors del 10 al 19 d'aquest mes.

   'One-Hit Wonders' és un solo "petit, íntim i fràgil", un exercici de sinceritat on la coreògrafa i ballarina Sol Picó posa tota la seva emoció al servei de l'espectacle, amb el qual celebra els 20 anys de la seva companyia i reflexiona amb ironia sobre la seva trajectòria.

   Per primera vegada Sol Picó inclou la paraula en la seva obra: sota la direcció teatral d'Ernesto Collado, afronta el repte dramàtic d'interpretar textos escrits per ella mateixa --entre els quals hi ha un petit poema--, alternant-los amb una coreografia molt física que afronta "sense abaixar el llistó", tot i veure ara les seves limitacions una mica més pròximes que als seus inicis.

   Amb un format pròxim al de 'Besa'm el cactus', d'escenografia reduïda i acompanyada solament per l'actor Joan Manrique, l'alcoiana torna a afrontar les mateixes pors que encarava fa gairebé dues dècades --el temor al què diran, al fracàs, al desamor...-- però partint, ara, de la rebel·lia i la seguretat que ha adquirit en la seva trajectòria.

GRANS ÈXITS

   'One-hit wonders' es tradueix de l'anglès com a 'grans èxits', però Sol Picó ha evitat fer només una repassada de les seves creacions, i utilitza alguns fragments per fer un viatge que, segons el director del Mercat de les Flors Francesc Casadesús, "juga amb la memòria dels qui van veure les seves obres" i fa que els espectadors revisquin també les seves pròpies memòries d'aquests 20 anys.

   Sol Picó treballa actualment en un projecte que no veurà la llum fins el 2015, amb el suport del Festival Grec de Barcelona i el Festival Internacional de Buenos Aires (FIBA): la ballarina reflexiona sobre la involució que han patit els drets de la dona juntament amb quatre coreògrafes internacionals "molt potents" que s'han vist obligades a venir a Europa per desenvolupar la seva vida professional --dues japoneses, una hindú i una africana--, incloent també el seu flamenc ballat amb puntes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés