Actualitzat 06/10/2017 14:38

La Sala Beckett programa un cicle dedicat a la migració a la Mediterrània

Ciclo 'Mar de miralls' en la Sala Beckett
EDU PONCES/RUIDO PHOTO

La proposta tindrà cinc espectacles i altres activitats paral·leles

BARCELONA, 20 des. (EUROPA PRESS) -

La Sala Beckett ha programat el cicle 'Mar de miralls. Fluxos de migració a la Mediterrània' amb la intenció de promoure un context de reflexió i debat: "Creiem que des d'una òptica artística i teatral es pot dir alguna cosa", ha explicat el director de la sala, Toni Casares, aquest dimarts en roda de premsa.

El cicle començarà aquest divendres i durarà fins al 5 de febrer amb la voluntat d'abordar temes d'interès públic: "Intuïm que es debaten", ha comentat Casares.

Per tirar endavant, han comptat amb la "complicitat" de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) que ha participat amb tota la programació que escapa de la teatral, de la qual s'encarrega la Beckett, i que acaba de donar sentit al cicle.

Amb aquesta voluntat el cicle tindrà cinc espectacles als quals se sumaran un grup d'activitats, "a la mateixa altura que les altres", com testimonis en primera persona, xerrades, tallers i taules rodones tots al voltant del mateix tema, ha dit.

Amb motiu del cicle, la Sala Beckett s'ha sumat a la campanya 'Casa Nostra Casa Vostra', que pretén pressionar a les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d'acollida reals i efectives, i a la 'STOP Mare Mortum', que té la voluntat d'incidir en el canvi de polítiques migratòries, de protecció internacional i d'acció exterior.

ESPECTACLES DE TEMPORADA I PUNTUALS

Dels cinc espectacles que es podran veure en el marc del cicle, dos faran temporada, estant dues setmanes programats a la cartellera de la Sala, mentre que els altres tres representaran els seus treballs en dues sessions.

'Odisseus', l'adaptació que la companyia Teatre Tot Terreny sota la direcció de Quimet Pla ha realitzat del clàssic 'Odissea' d'Homer, és una de les propostes de temporada amb la qual volen comptar la història del mite Ulisses, "com un conte" ha especificat Pla, que com vol d'únic és tornar a casa seva.

L'altra proposta de temporada és 'De carenis al cel', de la companyia resident en la Beckett, Obskené, i dirigida per Judith Pujol, en què pretenen parlar en una barreja de teatre document i teatre ficció del Mediterrània: "Que ens atreu i ens vomita", ha explicat Pujol.

Els tres espectacles puntuals seran 'El rei del Gurugú', de Ferran Joanmiquel que presenta un monòleg sobre els immigrants subsaharians; 'Nador' basada en l'obra literària de Laila Karrouch i dirigida per Joan Roura en què parlen de la gent que viu entre dues cultures, i 'Sous la plage' de Marc Villanueva amb el periodista i poeta sirià-palestí Mohammad Bitari que explica a partir de les seves experiències que passa "a l'altra banda, qui són els altres".

FORA DE L'ESCENARI

Prop de l'escenari, ja que totes les activitats han estat programades d'aquí a la Beckett en hores complementàries als espectacles, l'IEMed ha organitzat diverses activitats.

La resta de la programació aquesta format per la xerrada 'Experiències des del terreny de la crisi dels refugiats', les tres taules rodones que tractaran la "literatura de frontera", que neix de l'intercanvi de cultures; com s'articulen les respostes donis de la societat civil europea, i el fenomen del cinema en moviment.

També han organitzat un 'workshop' que permetrà la trobada entre refugiats, migrants i dramaturgs i una sèrie de tallers infantils dirigits a com explicar la situació als més petits.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés