Publicat 19/09/2016 15:04

La Sala Atrium reflexiona sobre la dona i el seu rol social

Obra 'Cinco tonos del color azul' de Paula Ribó
PAULA RIBÓ

BARCELONA, 19 set. (EUROPA PRESS) -

La Sala Atrium de Barcelona obre temporada amb nou propostes --amb nom de dona-- que reflexionen entorn d'una mateixa temàtica: el món femení i les seves implicacions socials, ha anunciat el director artístic, Raimon Molins, aquest dilluns en roda de premsa.

La temporada s'inaugurarà aquest dimecres amb 'Cinco tonos de color azul', una obra dirigida per Paula Ribó i interpretada per Marta Aguilar i Lluna Gay, que reflexiona sobre el dol i les cinc fases que ha de passar una persona per superar-lo: negació, ira, depressió, negociació i acceptació.

A l'octubre, el teatre oferirà el monòleg 'Tamar, la filla de Chagall', que forma part d'una trilogia del director Ferran Joanmiquel, en què dóna vida a una jove d'origen sefardita que es retroba amb els seus ancestres jueus i les seves múltiples expulsions al llarg de la història.

La programació continuarà amb 'Amanda T', una obra original del dramaturg Álex Mañas que part de la història d'Amanda Todd, una jove canadenc que es va suïcidar després d'apujar un vídeo a les xarxes socials en què explicava que havia patit ciberassetjament; el director ha insistit que "el teatre permet parlar d'aquests temes des d'altres punts de vista allunyats del victimisme i més pròxims a la crítica social".

UNA TRILOGIA AMB NOM DE DONA

La companyia Sol Blasi presentarà 'La trilogía de la imperfección', capitanejada per Ramon Molins, en què s'agrupen tres universos, tres punts de vista masculins sobre tres dones que "volien i necessitaven anar més enllà del rol adquirit socialment per tal d'apropiar-se del seu jo més íntim", segons ha explicat Molins.

El cicle començarà el novembre amb la 'Trilogía de la imperfección: Nora', una adaptació de 'Casa de nines' de Henrik Ibsen que narra la història d'una dona que lluita per sortir de la seva realitat i allunyar-se d'aquesta imatge ideal, posant en qüestió els valors de la societat i la felicitat personal.

En gener s'estrenarà 'Trilogia de la imperfección: Júlia', una obra que part de 'La senyoreta Julia' del dramaturg suec August Strindberg en què una jove decideix barrejar-se amb el poble en la nit de Sant Joan, jugant amb els límits en companyia del seu amic Jean.

La tríada es tancarà amb 'Trilogia de la imperfección: Nina' inspirada en 'La gavina' d'Antón Chéjov que explica el viatge de la infància a la maduresa d'una dona que es debat entre els seus somnis i la impossibilitat de realitzar-los.

El director David Maqueda estrenarà el març l'obra 'Alicia', una adaptació del clàssic de Lewis Carroll que parteix d'una mirada contemporània i té en compte els 150 anys d'història des de la seva publicació; es tracta d'"un viatge oníric i el que es veurà és una alteració del món", segons ha remarcat Maqueda.

ALTRES PROPOSTES

La sala també ha programat la tercera edició de la beca de creació 'Despertalab' que dóna l'oportunitat a companyies amb llenguatges o produccions que s'allunyen del mainstream de desenvolupar les seves propostes.

Un any més la formació 'Atrium Ensemble', que interpreta peces des del primer barroc fins a l'època contemporània, oferirà concerts oberts al públic; en aquesta edició destaquen les propostes de 'Dons compositors' de Soledat Cardoso; 'Dones compositores' de Soledad Cardoso; 'Dones' de Laura Fontanals; 'Música religiosa instrumental del XVIII' de Kanthoria, i 'Cafè, te o xocolata?' d'Atrium Ensemble, entre d'altres.

La temporada passada la sala va acollir 26 espectacles, 205 funcions i un total de 7.506 persones --que també inclouen al públic més petit amb la temporada infantil i els seus espectacles dels diumenges--.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés