Actualitzat 29/03/2017 14:03

El remake 'Inside' obre Sitges aquest divendres i porta el gènere al públic "comercial"

El productor assegura que la cinta intenta convertir l'original en "una pel·lícula funcional"

SITGES (BARCELONA), 7 oct. (EUROPA PRESS) -

El director Miguel Ángel Vivas estrenarà aquest divendres la seva nova cinta 'Inside', una pel·lícula que inaugurarà la nit del 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya que se celebra a Sitges, i que és el 'remake' de la cinta francesa del 2007 'À l'interieur' --que va passar pel certamen--, amb el qual Vivas tracta de donar-li al gènere una lectura "comercial".

Segons ha explicat en roda de premsa el productor, Adrián Guerra, aquesta pel·lícula tenia més la intenció de ser una adaptació del llargmetratge que una nova versió, ja que és una pel·lícula molt de nínxol de gènere i ha intentat portar-la a un públic massiu que no la coneix: "La idea és convertir l'original de culte molt potent en una pel·lícula funcional per als múltiplex, i perquè el cap de setmana la gent pugui veure una pel·lícula entretinguda i potent".

'À l'interieur' es va projectar en el Festival de Sitges --i no ha tingut molta exhibició comercial posterior, han dit-; després d'aquest resultat, Balagueró va proposar a Guerra la seva adaptació, per la qual cosa van formar un equip que ha donat lloc a aquest projecte, rodat i produït íntegrament a Barcelona.

PEL·LÍCULA "CRISPETERA"

"La idea va captivar Jaume. És una pel·lícula de tensió molt gran, molt "crispetera" i que pot arribar a un públic molt ampli, així que després vam incorporar l'Ángel", ha explicat Guerra, que ha reiterat que la vocació era convertir l'original en una producció "crispetera" i comercial.

"Jaume sempre va veure una idea comercial molt àmplia que s'allunyava del gore i de l'original, i que era molt més amable" per a un públic general, que podrà veure la cinta a les sales a partir de la primavera.

"La pel·lícula original em fascina. És una pel·lícula de la qual no canviaria res", ha dit Vivas, que ha assegurat que l'objectiu era endinsar-se a la seva manera en la història i amb fidelitat a l'original, precisament, allunyant-se d'ella perquè l'única manera de ser fidel era fent una altra cosa, ha suggerit.

Protagonitzada per Rachel Nichols i amb guió de Jaume Balagueró, la producció situa una embarassada que rep la visita d'una estranya que vol emportar-se el seu nadó, fet que dóna lloc a un thriller de persecució.

CONTRACCIONS, SÍMBOLS I FEMINITAT

Vivas ha muntat la cinta de manera que cada seqüència correspongués a una contracció del part, a més d'intentar oferir diferents llenguatges cinematogràfics i espais escènics a cadascuna d'elles, carregant de símbols el metratge: aigua com líquid amniòtic i una clivella en una lona que simula ser una gran vagina, entre d'altres.

També el gos de la infermera espanyola víctima de l'ebola té el seu homenatge en un cànid anomenat 'Excalibur' per immortalitzar-lo, i alhora hi ha una reverència a la feminitat amb una pel·lícula "de dones, no amb dones" i sobre el fenomen incomprensible de la metamorfosi de la maternitat, ha dit.

També amaga altres gestos de complicitat cinematogràfics, com un homenatge a 'L'habitació del pànic', que el director ha reconegut sense complexos: "Jo faig cinema perquè sóc un 'friqui' del cinema de terror. És impossible fer cinema i que no t'influeixi molta gent".

"Sabem que hi ha un públic al qual li encanta l'original i que no acceptarà aquesta, o sí, però hem fet la que volíem fer", ha dit Vivas, i ha assenyalat que ha estat la cinta --rodada i produïda íntegrament a Barcelona-- més comercial que ha realitzat en tota la seva trajectòria després de dirigir 'Exctintion', 'Segrestats', 'I'll see you in my dreams' i 'El hombre del saco'.

Nichols ha explicat que entre les dificultats del paper ha trobat l'ús de la falsa panxa que, per exemple, flotava a l'aigua, i el fet que no ha estat mai embarassada, cosa que no li va ocasionar dificultats perquè té moltes amigues que han estat mares: "Ha estat tot un repte interessant", ha afegit.

"Hi ha alguna cosa d'instintiu en això. En posar-me la panxa ja feia moviments d'embarassada. És una cosa que simplement es fa", ha explicat l'actriu, que es va interessar pel projecte perquè considera que darrere del thriller hi ha una història real i personatges reals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés