Actualitzat 15/03/2016 15:00

Pol López es converteix en Hamlet al Teatre Lliure

Pol López vuelve a trabajar con Pau Carrió
TEATRE LLIURE/ROS RIBAS

BARCELONA, 15 Març (EUROPA PRESS) -

   El director i dramaturg Pau Carrió convertirà l'actor Pol López en Hamlet al Teatre Lliure, on han esgotat totes les entrades abans de començar les funcions, aquest dijous i fins al 10 d'abril, ha anunciat el director del teatre, Lluís Pasqual, aquest dimarts en roda de premsa.

   Carrió ha traduït i versionat el text de Shakespeare, que interpretaran Eduardo Farelo (Claudi), Xicu Massó (Poloni i enterramorts), Rosa Renom (Gertrudis), Marc Rius (Laertes i Guildernstern), Maria Rodríguez (Ofèlia) i Pau Vinyals (Horaci, Rosencrantz).

   La història de l'antiheroi ha estat entesa des de les "emocions contemporànies, perquè no es podia fer d'una altra manera", ha anotat Carrió.

   "No hem fet un esforç d'anar al passat, però les cartes són cartes, no correus electrònics", ha continuat Carrió, que ha participat en diferents muntatges d'Àlex Rigola, Julio Manrique i Oriol Broggi, entre d'altres.

   "Cada vegada entenc menys com som capaços de sortir al món i caminar de manera normal, i sent tan conscients com som ara del fàstic que ens hauria de donar el que ens envolta", ha manifestat el director.

   "La corrupció de l'home és un punt de partida molt potent a 'Hamlet', que fa constantment l'esforç per preguntar-se, un exercici que no hauríem de deixar de fer mai", ha continuat.

   "Estèticament està plantejada en un món pròxim", ha continuat el director, que ha explicat que la idea de portar 'Hamlet' als escenaris va ser una idea compartida amb López.

   Carrió i López han confessat tenir una amistat professional i personal des de fa anys i han explicat quan va sorgir la idea de fer l'obra: "Va sortir d'una manera natural quan fèiem 'Enric V", ha anotat el director.

   Carrió, que va fer d'ajudant d'Oriol Broggi en el seu 'Hamlet' en la Biblioteca Nacional de Catalunya, ha anotat que considera el text de Shakespeare com una "una obra estranyíssima de construcció i gairebé una obra que lluita contra ella mateixa".

"CAIXA DE PEDRA"

   Concebut l'espai com "una caixa de pedra", 'Hamlet' no té música en directe, a diferència del muntatge de Carrió de 'Enric V', i té alguns pocs sons.

   "Hamlet mai parla sol perquè parla amb nosaltres i això fa que sigui un diàleg i no un monòleg", ha anotat Carrió, autor de muntatges com 'Hedda Gabler' (2009) i 'Ivan i els gossos', entre d'altres.

   "Hamlet es posa en la pregunta i en surt escaldat. Ell és un humanista descregut, que ha arribat a un punt que ja no confia. Aquest lloc on ha arribat és fosc i difícil de viure, però interessant vitalment", ha continuat López.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés